De Mees Kees heeft zich bij de Bird Collab Tour familie gevoegd!

De Mees Kees heeft zich bij de Bird Collab Tour familie gevoegd!

8 augustus 2018 0 Door TheDutchBeerDad

Bird Collab Tour | De Mees Kees is alweer het zevende bier uit de Bird Collab Tour. Om de boel een beetje interessant te maken, zit dit biertje ditmaal in een blikje! Wat een prettige verandering…

Dit biertje komt uit op het moment dat het lijkt alsof de geniale geesten achter de Bird Collab Tour, een glazen bol gehad moeten hebben. Natuurlijk kun je er vanuit gaan dat het in Juli best lekker weer is, maar dat de tropische IPA die samen met Brouwerij Kees uit Middelburg is gebrouwen  zo perfect getimed is met het zonnetje. Trés bien!

Brouwerij Kees

Brouwerij Kees kent men allicht vanuit een verleden met een andere brouwerij, Kees brouwt z’n bieren in Middelburg en kwam door zijn talent in het vizier van Bird Brewery. Door het bier in een blikje te stoppen hebben ze mij weer een beetje op scherp gezet, want na de Barley Bird en de Gijtlijster ben ik stiekem een beetje in slaap gedommeld. Zeker niet omdat de bieren uit de tour niet goed zijn, integendeel. Maar er zit geen spektakel in, er lijkt een beetje liefde te ontbreken; alsof het net allemaal iets te snel moest…

Afijn! Het gaat uiteraard om de bieren die er gebrouwen worden, deze heeft Sterk Amsterdam altijd lekker vlot op de planken staan. Niet zozeer vanwege de Bird Collab bieren, maar zeker wel vanwege het fenomenale assortiment van de winkel aan de De Clerqstraat in Amsterdam mag ik er graag mijn biertjes scoren.

Mees Kees

Mees Kees is de collab tussen Bird Brewery en Brouwerij Kees en is een Session IPA geworden. De Session IPA heeft veel tropische invloeden, passievrucht voert de boventoon volgens het blikje. Je kunt in de video van Dutchbeergeek kijken of hij het met mij eens is!   Het leuke aan bier proeven en beleven is dat je het niet altijd met elkaar eens hoeft te zijn.  Iedereen heeft zijn eigen smaak en voorliefde. In het geval van de Mees Kees zitten we redelijk op 1 lijn.

Ik dronk het biertje met mijn voetjes in het zand en hij beviel prima. Dit maakt het uiteraard geen goed biertje, maar ik heb er wel van genoten. De passievrucht komt lichtjes naar voren, niet zozeer door de geur, maar wel door de smaak en zeker de nasmaak. Een licht hoppige aroma maakt dit biertje toch wel een verfrissende tropische verrassing!   

Bierpaspoort

Brouwerij: Brouwerij Kees (Collab met Bird Brewery)
Herkomst: Middelburg, Zeeland, Nederland
Soort: IPA (passiefruit)
ABV: 6,6%
Details: IBU 18 EBC 14
Geur: Tropisch fruit, Citrus en een zoetige aroma
Smaak: Passiefruit komt elegant naar voren zonder sterk aanwezig te zijn. Citrus, en een zoetje.
Waardering: 7/10
Untappd: 3,50/5

Laat ons weten uiteraard even weten, of het biertje jou gesmaakt heeft! Drink en geniet! (Geen18geenAlcohol)

Dit artikel is gemaakt door: Bas de Goede / thedutchbeerdad 

Er is weer een nieuw familielid bij de Bird Collab Tour gekomen, ditmaal kwam Mees Kees zomaar aangevolgen. TheDutchBeerDad proefde 'm!

Wist je dat Jopen ook weer wat prijzen in de kast mag zetten?

Please follow and like us: