Chernigivske heineken fsom magazine

Chernigivske | We leven in een precaire tijd en in de wereld om ons heen gebeuren de meest bizarre en wreedste dingen. Honger, armoede en oorlog zijn aan de orde van de dag. Daarom maken we dit artikel iets luchtiger dan de oorzaak van het artikel.

AbInbev brengt begin mei namelijk het bekendste biermerk uit Oekraïne, Chernigivske, naar Nederland. Het bier zal in horeca en detailhandel volop verkrijgbaar zijn en 100% van de winst is volledig bestemd voor hulpverlening in Oekraïne.

Reden genoeg dus om van deze 4,8% sterke, of lichte? Pils zoveel mogelijk te drinken! Een beter excuus is er toch eigenlijk niet?

Chernigivske

De bierbrouwer Chernigivske heeft drie brouwerijen in Oekraïne, deze zijn nu niet operationeel vanwege de huidige situatie in het land. “Het bier wordt nu elders in Europa gebrouwen, maar wel volgens dezelfde receptuur“, zegt een woordvoerder van AB InBev.

Chernigivske is een pils met een alcoholpercentage van 4,8. Vorige maand werd het al op de markt gebracht in het Verenigd Koninkrijk en nu volgt dus ook Nederland spoedig. Ab InBev heeft tegelijkertijd haar Turkse partner verzocht de verkoop van één van de bekendste bieren, Bud, op te schorten in Rusland. Het gevolg hiervan is dat de stapel met sancties alleen maar hoger en hoger wordt, helaas is het einde van de situatie in Oekraïne nog lang niet in zicht.

Chernigivske naar nederland fsom

Steun de brouwer

Uiteraard is het groots nieuws wanneer een bedrijf van het formaat ‘AbInbev’, deze stap neemt. Maar ook op kleinere schaal worden er vele goede initiatieven bedacht. Zo zijn er talloze brouwerij in binnen en buitenland die een bier hebben gebrouwen om het goede doel te steunen.

Ik ben zelf ook werkzaam bij Slijterij Van Erp Dranken, daar komt binnen kort een bus vol met bieren uit Oekraïne binnen. Denk dan bijvoorbeeld aan prima scorende bieren uit onder andere Lviv. En een aantal bieren die hier minder bekend zijn, maar in Oekraïne wel erg populair zijn. Dit zijn voorraden die snel uit de brouwerijen weggehaald zijn, om zo de brouwers te voorzien van een financiële injectie.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. Chernigivske is toch een merk van AB InBev en niet van Heineken?!

    1. Hi Martijn, je hebt helemaal gelijk. Ik moest even zoeken, maar er stond inderdaad een keer Heineken in tekst. Dank voor je scherpe zicht, nu staat er overal gewoon AbInbev! Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram