Quizpoker. Gebruik kennis of bluf jezelf naar een overwinning!

Quizpoker. Gebruik kennis of bluf jezelf naar ene overwinning. FSOM magazine

Quizpoker | Once upon a time las ik op een website het volgende. “Zit jouw hoofd vol met (nutteloze) kennis? Dan maak je een goede kans om het spel QuizPoker te winnen! Maar je zult ook tactisch moeten spelen, op het juiste moment moeten bluffen en natuurlijk heb je ook een beetje geluk nodig“. Ik voelde me direct aangesproken en Quizpoker in huis gehaald. In dit artikel leg ik je even kort uit hoe dit avontuur verder is gegaan.

Voor mij brengt dit spel het beste van twee werelden samen. Het poker gedeelte is simpelweg geweldig, dit speelde ik altijd tot in de late uurtjes. Of vroege uurtjes, het is maar net hoe je dit bekijkt. Avonden in een rokerige ruimte vol met vrienden en een lekker drankje, waarin we streden om alle fiches, en natuurlijk het online pokeren. Raisen, callen, folden en natuurlijk bluffen, want dat is het mooiste wat er is!

Een pubquiz, Hints of ‘Het spel van het jaar’, vind ik altijd geweldig. Je kennis meten met andere en of je het nou leuk vindt of niet, fanatiek wordt je hier vanzelf van. Met Quizpoker hebben wij dan ook een spel in huis gehaald die deze twee zaken harmonieus samenbrengt. Daarnaast is dit spel bij onze Oosterburen al ontzettend populair. Lees gauw verder en kom erachter hoe jij die (nutteloze) kennis kunt omzetten in een dikke stack!

Quizpoker is het gezelschapsspel van deze winter. Gebruik kennis of bluf jezelf naar een overwinning in dit spel bomvol uitdagingen!

Lees alles over dit spel bij FSom en scoor 'm zelf!

Zo speel je Quizpoker!

Allereerst is het van belang om alvast aan je pokerface te werken! Zowel het quiz-gedeelte als het poker gedeelte komt prachtige bij elkaar in dit spel. Hou er rekening mee dat ieder spel ongeveer 45 minuten duurt. Verdeel de fiches onder de spelers, de fiches zitten uiteraard in het doosje en hebben allen een waarde waarmee je de inzet kunt bepalen.

Het spel bevat de kaarten waarop de vragen staan. Het leuke aan dit spel is dat valsspelen is uitgesloten. De juiste antwoorden kun je namelijk vinden door middel van de QR-code scannen. Dit doet de persoon die aan de beurt is om de vraag te stellen nadat alle rondes zijn gespeeld. Naast de vragenkaartjes en fiches bevat het spel de volgende items: Puntenkaart, cijferkaart en antwoordkaart.

De antwoordkaarten verdeel je onder de spelers. Op deze kaarten staan A,B,C,D en worden door de spelers ingezet om antwoord te geven op de vragen. De cijferkaarten worden bij het aanvangen van iedere ronde verdeeld onder de spelers en aan het einde van het spel zal duidelijk worden hoe doorslaggevend deze kaarten zijn.

Op de vragenkaartjes staan uiteraard vragen en mogelijke antwoorden. Het zijn allemaal meerkeuzevragen en de kaarten geven met een kleuraanduiding aan welke informatie prijsgegeven mag worden bij de eerste ronde. Dat maakt het spel direct een stuk spannender, want soms mag de persoon die aan de beurt is alleen de vraag prijsgeven. Bij de eerste ronde wordt er ingezet met een small en big blind, zoals het hoort bij poker. De rondes erna mag er, net zoals bij poker, naar hartenlief ingezet, gefold en gebluft worden. Kun jij de spelers overtuigen dat je het antwoord weet?

Wanneer iedereen tevreden is met de inzet of heeft opgegeven wordt de vraag volledig gesteld en leggen de deelnemende spelers gedekt hun antwoord op tafel. Daarna scan je de QR-code op de kaart en krijgt iedereen het juiste antwoord te horen. Wanneer er twee of meer spelers het juiste antwoord hebben gegeven gaat de cijferkaart een doorslaggevende rol spelen. De persoon met de hoogte cijferkaart gaat ervandoor met de winst. Hou er dus bij het spelen van het spel rekening mee of je een hoge of lage cijferkaart hebt. Het kan namelijk ongunstig uitpakken…

The winner takes it all!

Omdat het spel begint met 10 vragenkaartjes en dus maximaal 20 vragen is het spel ingericht op een acceptabele spelduur. De 45 minuten vliegen voorbij en is alleen eerder afgelopen wanneer de winnaar de andere spelers helemaal blut heeft gespeeld. Wij hebben ons perfect vermaakt met dit spel!

Kort samengevat is dit spel geschikt voor 3 tot 8 spelers. Het bevat 120 kaarten en natuurlijk fiches. De spelduur is ongeveer 45 minuten en de aanbevolen leeftijd is vanaf 16 jaar.

Het spel is te koop op de website van Quizpoker zelf. Via deze link bestel je het spel voor slechts €22,95 incl. btw en incl. verzendkosten! Mocht je de uitleg onduidelijk vinden of de spelregels niet helemaal snappen tijdens het spelen. Het nummer van de maker staat gewoon op een papiertje in het doosje, dus je kunt altijd bij hem terecht met vragen!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Zo kun je gezelschapsspellen ook samen spelen!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

Quizpoker is het gezelschapsspel van deze winter. Gebruik kennis of bluf jezelf naar een overwinning in dit spel bomvol uitdagingen!

Door TheDutchBeerDad voor FSOM. 

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram