Highland Park is jarig en komt eraan met haar oudste botteling ooit!

highland park is jarig en trakteert

Highland Park is jarig | De magische whisky avonturen van Highland Park duren al 225 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Ze gaan het feestje van deze mijlpaal vieren met de oudste en vetste botteling ooit!

Highland Park komt namelijk met een unieke, exclusieve en zeldzaamste botteling ooit. Een 54 jaar oude Highland Park! En dat is natuurlijk nog niet alles, zo zit de fles in een prachtige box én iedere koper zal een unieke uitnodiging krijgen voor een ‘once in a lifetime experience‘ in Orkney!

Verderop in dit artikel kun je lezen wat je moet betalen voor zo’n flesje, als je al geselecteerd wordt. Laten we eerst eens kijken wat deze botteling nou zo uniek maakt.

gordon motion master whisky blender Highland park is jarig botteling bij fsom magazine

Highland Park is jarig!

Wie jarig is, die trakteert natuurlijk! En toevallig is Highland Park jarig! Nu is deze traktatie niet gratis en zelfs wanneer je je registreert als potentiële koper van de Highland Park 54Y, is het maar de vraag of je geselecteerd wordt. Het verkrijgen van de traktatie is dus allerminst een zekerheid, maar mocht je zo’n dikke fles willen. Dan kun je je tot 3 maart registeren bij Highland Park.

Het verhaal van deze exceptionele botteling begint zo’n 54 jaar geleden in Orkney. Orkney is al 225 jaar de thuisbasis van de Highland Park Distilleerderij. Ze vieren dus al hun 225ste verjaardag! De historie van Orkney is nog veel rijker en veelzijdiger, en gaat zo’n 400 miljoen jaar terug in de tijd. Deze unieke en prachtige regio, waaronder de ‘Cliffs of Yesnaby‘, zijn de inspiratie geweest voor de prachtige fles en bijbehorende box.

Iedereen bewandelt het avontuurlijk pad des levens op zijn eigen manier, reist op zijn eigen manier en iedereen legt zijn/haar unieke reis af. Een reis naar Orkney is echter in alle gevallen, voor iedereen aan te raden!

smaaknotities highland park is jarig botteling bij fsom magazine

Hoe smaakt ‘ie dan?

Hoe de whisky precies gaat smaken, daar komen slechts enkele achter. Wie het wel weet is; Gordon Motion. Hij is de ‘Master Whisky maker’ van Highland Park en het verhaal van de whisky begint in 1968.

In 2008 selecteerde Gordon 10 refill vaten die in 1968 zijn weggelegd, In de vaten trof hij een prachtige, lichtgekleurde vloeistof aan die een delicated peated touch hadden en invloeden van korianderzaad, komijn, lychees, Jasmijn, pistachio biscotti koekjes en honingachtige kiwi tonen.

De 10 vaten werden overgebracht naar first fill Sherry vaten en mochten nog 14 jaar blijven rusten, totdat Gordon de unieke smaak vond waar hij naar zocht. En heel toevallig is dat tijdens de 225ste verjaardag van Highland Park! De 45 jaar oude Highland Park zit in een 70cl fles en heeft een alcoholpercentage van 46,9%.

Highland Park 53 jaar oud bij fsom magazine

Kostenplaatje?

De whisky wereld is natuurlijk wat op hol geslagen en de prijzen blijven maar stijgen en stijgen. Stijgen en stijgen. En, stijgen en stijgen. Kortom. Whisky wordt duurder en duurder, hierdoor is het wel interessant om juist voor die unieke bottelingen te gaan.

Sla voor de 54 jaar oude Highland Park je spaarvarken maar stuk, want je hebt er zo’n 39 duizend pond voor nodig. Omgerekend is dat ruim 44 duizend euro. Dat ziet er zo uit: €44.273,50 inclusief btw, dat dan weer wel. Is deze fles als jouw volgende whisky aankoop je nou een beetje te gek? Scoor dan gewoon een lekkere whisky van Terschelling!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Ondanks dat dit artikel totaal niet over bier gaat. Wil ik toch nog even wat kwijt! Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!

Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Lees ook over de smaakbeleving van ‘Death By IBU‘ uit Kroatië, of neem samen met mij de recente White Labels van Emelisse onder de loep! Op deze pagina kun je meer over TheDutchBeerDad lezen en natuurlijk is FSOM Magazine altijd op zoek naar leuke samenwerkingen! Ideeën, of wil je zelf over je passie schrijven? Mail dan naar info@fsom.nl.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram