De Bierburger in Het Receptenboek

De Bierburger in Het Receptenboek

8 mei 2022 1 Door Bas de Goede

Bierburger | Gaat het over eten of koken, dan kom je Jamie Oliver nog altijd overal tegen. Jamie bouwde een imperium op het fundament van zijn passie en onze eigen Food & Beer Lady geeft daaraan een geheel eigen draai. Check snel het recept hieronder van de Bierburger!

Jamie Oliver!

Dit gerecht heb ik gemaakt uit een van de vele kookboeken van Jamie Oliver. Jamie is mij held! Zijn boeken hebben een ereplaatsje in mijn keuken en wanneer ik de Blokker inloop, ga ik automatisch naar ‘zijn’ afdeling. Ik ben gauw te verleiden voor zijn spulletjes en heb dus ook ‘gewoon’ zijn pollepels gekocht. Ik maak mijzelf in ieder geval wijs dat ik de gerechten nu in stijl roer en opschep!

Goed, terug naar het kookboek. Koken is tijdmanagement. Elke seconde is er één en je moet dus beschikken over stressbestendigheid, planningsvaardigheden en vooral tijd. Laat dat laatste nou iets zijn wat een gemiddeld mens amper heeft. We zijn druk, druk, druk maar willen wel een smakelijke maaltijd in een record tempo op tafel zetten. En als je het écht goed wil doen. Dan ook graag met een passend biertje erbij. Nou je zit goed hoor want hier is een topper van een recept!

Dit recept komt uit het boek: Jamie in 15 minuten. (klik op de link als jij dit boek ook in je collectie wil hebben!) Wil je het in een kwartier klaar gaan maken moet je als speer aan de slag en alles klaar hebben staan voordat het kwartier ingaat. Dat kan maar dat is voor dit recept niet zo nodig. Maak er geen gehaast van, neem lekker de tijd en geniet vooral van het koken en je biertje.

Tip: maak de salade eerst, koud is hij het lekkerst en als hij in de koelkast staat terwijl je de burger maakt, is dit succes gegarandeerd. #gratistip

Foodporn bij FSOM Magazine! In het receptenboek vind je de lekkerste recepten, ga jij ook aan de slag met de bierburger!

https://fsom.nl

De Britse Burger van Jamie Oliver” doop ik om naar “Jamies bierburger.”

Wat heb je nodig?

Even een klein lijstje met wat je nodig hebt om de bierburger te maken!

Voor de salade:
* 2 wortelen
* 250 gr witte kool
* 1 peer
* Kleine rode ui
* 2 eetlepels extra vierge-olijfolie
* 1 eetlepel rode wijnazijn
* 70 gr rucola

En nu natuurlijk het belangrijkste! Alles voor de burger…
* 500 gram mager rundergehakt
* 1 volle theelepel grove mosterd
* 1 (flink) scheutje bier of ale van goede kwaliteit. Ik heb gekozen voor Palm.
* Olijfolie
* 4 volkorenbroodjes
* 2 eetlepels magere yoghurt
* een flinke scheut worcestersaus
* 1 rijpe vleestomaat
* 2-4 augurken (afhankelijk van het formaat)
* Tomatenketchup

Bestel je boodschappen ook super-easy bij Albert Heijn online, scheelt weer een hoop tijd en tegenwoordig is het echt een fluitje van een cent.

Foodporn bij FSOM Magazine! In het receptenboek vind je de lekkerste recepten, ga jij ook aan de slag met de bierburger! 

Geniet ook direct van een lekker Palm biertje! 

https://fsom.nl

De Bierburger!

Doe het gehakt met peper en zout, mosterd en het bier een kom en kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt in vieren. (Voor 4 gruwelijke burgers!) Doe olijfolie in de pan en keer ze om als ze krokant en goudbruin zijn. Druk ze gaandeweg een beetje plat om goed contact te maken met de pan.

Leg de broodjes in de oven. Doe de yoghurt met een flinke scheut worcestersaus in een klein schaaltje en roer het goed door elkaar. Snijd de augurken en de tomaat in dunne plakjes en doe ze op een mooie plank samen met de yoghurtsaus. Als het er mooi uitziet, dan smaakt het nog beter!

Rasp de schoongemaakte wortelen, kool, peer, en gepelde rode ui in de keukenmachine. Doe de extra vierge-olijfolie en de rodewijnazijn in een serveerschaal en doe de groente erbij. Goed husselen en afmaken met rucola. De broodjes worden belegd met wat ketchup, tomaat en de burger. Zo serveer je het aan de tafelgasten zodat iedereen zijn burger kan beleggen met de ingrediënten op de plank.

Mijn extra aanvulling: Ik heb de hamburger-pers gebruikt, de burgers heb ik gebakken in een grillpan en je kunt er extra beleg op doen zoals bak-bacon, gebakken uitjes of cheddar kaas. De kaas kun je tijdens het bakken van de burger op het laatste moment van de burger op het vlees leggen om de kaas te laten smelten.

Foodporn bij FSOM Magazine! In het receptenboek vind je de lekkerste recepten, ga jij ook aan de slag met de bierburger!

https://fsom.nl

De burger kan wat nat zijn door het gehakt en het bier. Je kunt wat vocht uit de pan gieten, indien nodig. Het vlees moet immers bakken en niet koken ;-).

Er hoort natuurlijk ook een lekker biertje bij!

Het biertje dat ik gekozen heb was een Palm biertje. Een amberkleurig bier van hoge gisting heeft een prima alcoholgehalte van 5,2%. Palm heeft speciale palm-mouten en palm-gist wat maakt dat zij een balans heeft gevonden in lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Dit proef je terug in de burger. En het leuke aan Palm bier vind ik toch wel dat je het niet heel veel meer tegenkomt, althans niet bij ons in de regio. Terwijl we vroeger overal Palm konden krijgen!

De eerste keer dat ik zelf dit recept maakte was dit voor 2 personen. We hebben het voor elkaar gekregen om ieder twee burgers op te eten. Dát zegt iets over de smaak van de burger! Beide een burger die belegd was zoals hierboven, de tweede burger was belegd met gebakken uitjes en kaas.

Dit recept is grandioos in al haar eenvoud. Laat die burger lekker simpel wezen en geniet!

Eet smakelijk!

Artikel en recept door The Food & Beer lady 
Bekijk ook het recept van mij bierige stoofpotje, ideaal voor de koude maanden!

In het receptenboek van FSOM mag natuurlijk de bierburger niet ontbreken! Gelukkig heet The Beer and Food Lady een geweldig recept voor ons op FSOM Magazine.

https://fsom.nl

Dit is echt wat voor jou!

Het Receptenboek | De hemelse knoflookdip!
Peanut Butter Nitro Milk Stout PAIRING met Delicé de poitou!
Heerlijke weekendjes weg in de wijngaard!

Please follow and like us: