Heineken komt met een nieuw bier!

de schok van wijlre bij fsom magazine

Heineken Silver | Nieuwsberichten over Heineken komen niet vaak langs bij FSOM Magazine, maar als het gebeurt, is het toch wel de moeite waard. Toen we dit bericht lazen dacht ik heel even terug aan het moment dat Grolsch met Kornuit op de markt kwam, is dit een beetje hetzelfde? Of, toch anders?

Heineken komt met een nieuw bier! Ze hadden na een gedegen marktonderzoek nog wat ruimte vrij in de eigen portfolio en zo werd Heineken Silver ontwikkeld. Een nog strakker, cleaner en verfrissender bier dan dat we al gewend waren van Heineken!

Het gebeurd niet iedere dag dat Heineken met een nieuw bier komt, maar vandaag is het toch zover! Heineken Silver is verkrijgbaar, lees er alles over bij FSOM Magazine!

Heineken Silver

Heineken is al decennialang het meest gedronken bier van Nederland, daar zijn we heel trots op. maar ook willen we blijven ontdekken en innoveren. We leren nog iedere dag en volgen de veranderende smaakvoorkeuren van de verschillende generaties op de voet. Op dit moment is er een grote groep consumenten, waaronder de twintigers, op zoek naar een extra verfrissend en toegankelijk bier. Binnen ons portfolio zagen wij daar nog ruimte voor. Daarom breiden we uit met Heineken Silver, voor de momenten dat je op zoek bent naar extra verfrissing. Of dat nu thuis is, op het terras of op een festival”, vertelt Els Dijkhuizen, marketing directeur Heineken.

Els Dijkhuizen, marketing directeur Heineken.

Willem van Waesberghe, meesterbrouwer bij Heineken: “Heineken Silver is gemaakt met dezelfde pure, natuurlijke ingrediënten als in ons originele recept, waaronder Heineken’s beroemde A-gist. Waar Het bier zich onderscheidt, is dat het tijdens het brouwen wordt gelagerd op een ijskoude temperatuur van -1° Celsius. Het resultaat is een kristalhelder, verfrissend en gemakkelijk te drinken bier. Heineken Silver heeft een lage bitterheid en een alcoholpercentage van 4%. Het is voor de Nederlandse markt net als Heineken Original en Heineken 0.0 gebrouwen met 100% groene energie en wordt verkocht in recyclebare verpakkingen.

Waar kun je de nieuwe Heineken scoren?

Vanaf deze week is het bier verkrijgbaar in de supermarkt. Heineken Silver krijgt een turqoise uitstraling en is verkrijgbaar in 6-pack en 12-pack fles, 24-vaks krat en 6-pack sleek can, een slankere versie van het reguliere 33cl-blik. Vanaf vandaag is Heineken Silver verkrijgbaar bij Jumbo, volgende week is het ook  beschikbaar bij Albert Heijn. In de loop van de komende weken volgen ook de andere supermarkten. Daarnaast is het bier ook beschikbaar bij grote flitsbezorgers als Gorillas, Zapp en Flink. Heineken Silver wordt vanaf eind maart geschonken op tap, blik en fles in de horeca, op eventlocaties en festivals in heel Nederland.

Heineken Silver gaat onder meer de samenwerking aan met het vorige week aangekondigde Sensation op 2 juli 2022 in de Johan Cruijff ArenA. Wil je nog meer lezen en bekijken over heerlijke voorjaarsbieren,, Check dan het artikel over de Hoppy weizen uit het hoge noorden!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram