GEEN BREAKING NEWS! Ook mensen die Grolsch drinken dupe van prijsverhoging

GEEN BREAKING NEWS! Ook mensen die Grolsch drinken dupe van prijsverhoging

13 juli 2022 0 Door Bas de Goede

Grolsch drinken | Het is inmiddels een prima conclusie als we vaststellen dat bier drinken nog nooit zo duur is geweest als op dit moment. Nu is dat misschien geen breaking news meer, maar na de prijsverhogingen van Swinckels en Heineken. Is het toch wel zuur dat het ook duurder gaat worden om Grolsch te drinken.

Grolsch is daarmee de derde grote brouwerij dat bekend heeft gemaakt dat ze prijsverhogingen gaan doorvoeren. In het verleden gooide Heineken haar pilsprijs al regelmatig omhoog en per 1 augustus komt daar wederom een prijsverhoging van 5,8% bovenal.

Ook Swinckels knalde de prijs met maar liefst 10% (!!) omhoog ten opzichte van 2021. De grote bierbrouwers hebben het natuurlijk lastig gehad met de horeca sluitingen, maar bekend was al wel dat vooral Swinckels daar last van heeft gehad.

Grolsch drinken = Diep in de buidel tasten

Wanneer we het hebben over Grolsch, dan hebben we het zeker niet over het “duurste” pils van Nederland. Maar als we de grafieken erbij pakken, dan zie toch een prijsstijging die ook hier zijn weerga niet kent. Ik kan me niet herinneren dat mijn salaris grafiekje zo flink omhoog schoot!

De afbeeldingen van onze vrienden bij Misset Horeca zeggen genoeg. Het is ongekend! Zeker omdat Grolsch aan het begin van dit jaar al een prijsverhoging van 3% heeft doorgevoerd. Een totale prijsstijging van bijna 9% ten opzichte van 2020 wordt dan ook per direct gerealiseerd, want de verhoging gaat al in sinds 1/7 jl.

Vroeger was alles beter

Dat de wereld in sneltreinvaart veranderd is haast gekoppeld aan de waan van de dag waarin we leven. Conflicten om land, grondstoffen en knaken zijn aan de orde van de dag. Waar dat geen nieuws is, is het wel nieuws dat dit nu ook dichter bij ons ‘veilige thuis’ plaats vindt.

Vroeger kochten wij met onze vriendengroep altijd massaal de kratten Grolsch beugels, wij wilden namelijk alleen maar Grolsch drinken! Deze waren maximaal een tientje en dat hoestten we probleemloos op met zijn alles. Zelfs de lokale snackbar zette de kratten koud voor ons, want hij wist dat we regelmatig zonder kwamen te zitten naarmate de avond vorderde. We gingen dan snel bij hem langs en moesten wel extra betalen voor een kratje…

Die €12,- exclusief statiegeld namen wij voor lief. Op die manier konden wij ons vertrouwde Grolsch drinken en was het een geslaagde avond. Vroeger was alles beter (en goedkoper!).

Deze vijf zomerse bieren verdienen trouwens een plekje in jouw koelkast!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share! #beergeeksunite

bierpaspoort black damnation bij fsom door thedutchbeerdad
Bierpaspoort Black Damnation
Please follow and like us: