De zoektocht naar de ideale motor #keuzestress

De zoektocht naar de ideale motor #keuzestress

19 augustus 2020 0 Door Peter van de Velde

To Ride or not to Ride | Ja, ja, het was in juni eindelijk zover. Gezien we onze vakantie gepland hadden in juni met het idee om er lekker op uit te gaan ging dit helaas niet door. Op dat moment besloot ik om samen met mijn vriendin de stoute schoenen aan te trekken en een rijles in te gaan plannen voor de motor. Eerst maar eens zien of we het leuk zouden vinden en dan zien we wel verder.

Algemene Voertuig Beheersing (AVB)

Je stapt op de motor en dan is het min of meer, gaat u maar rijden. Ja, je krijgt even uitleg waar de remmen zitten, hoe je gas geeft en hoe je moet schakelen. Daarna “zoek je het maar uit”. Klinkt heftig en stiekem is het dat ook wel. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen op de snelle slalom, de uitwijk, de vertragingsoefening, remmen en meer van dat soort leuke dingen.

Mijn eerste rijles! |m|

Gelukkig mocht ik 6 augustus mijn eerste examen gaan doen en die heb ik gelukkig gehaald. De eerste les op de weg zit er zelfs al op. Nu alleen dat rottige theorie papiertje nog even halen. Niet dat dat onmogelijk is qua leren en de vragen goed beantwoorden maar het CBR heeft weinig plek. Half juni geboekt en de eerste optie was toen 1 september. Dus nog even wachten maar dan kan ik ook het examen voor de weg in gaan plannen. Bring it on!

Motor kopen? Eitje!

Als je zo een beetje bezig bent met het lessen dan ben je eerst nog wat zoekende naar hoe het allemaal werkt. Ik zeker. Ik ken niets van motoren behalve dat het een voertuig is op twee wielen in plaats van vier. Dus ook merken, kwaliteit en dat soort gekkigheid is mij onbekend. Maar ik hoop nog voor de winter begint mijn rijbewijs te hebben en daar hoort dan natuurlijk ook een motor bij. Maar wat voor een?

bol.com | Heeft u vaak last van keuzestress, Loesje ...

Vrienden die een rijbewijs hebben bieden wel hulp maar de een is fan van een chopper model en de ander vindt dat verschrikkelijk. Na wat voorbeelden te hebben gezien zit ik er een beetje tussen en dat maakt de zoektoch alles behalve eenvoudiger

Passen en meten

Aankomend weekend ga ik maar eens gebruiken om eens op motoren te gaan zitten bij de dealer. Kijken wat past bij mijn lengte (de lesmotor is een “kinderfiets” voor mij) en vooral, wat ik vind ik nu daadwerkelijk een mooie motor. En dat moet eigenlijk allemaal ook nog een beetje binnen budget van zo’n €1500,-. Uiteindelijk gaat dat budget natuurlijk wel omhoog maar mijn eerste motor hoeft niet direct in de klasse tot €10.000,-.

Ik heb op dit moment een oud beestje op het oog in de vorm van een Honda VT500 Shadow. Het probleem is voor mij alleen dat ik het enkel doe op zicht van foto’s en video’s. Dus dat passen en meten is wel goed om te doen.

HONDA VT 500 C SHADOW
Honda VT500 Shadow

Ook moet ik zeggen dat ik wel gecharmeerd ben van de Honda CBR600 of een Honda CB 750, de zogeheten Seven Fifty. Maar ook binnen de Kawasaki zitten wel leuke motoren voor de prijsklasse waar ik in kijk. De GPZ500S bijvoorbeeld.

Kawasaki GPZ500S
Kawasaki GPZ500S

Wat het gaat worden is uiteindelijk nog even afwachten. Ik wil eigenlijk wel even proefritten en zonder rijbewijs is dat wellicht nog een beetje voorbarig. Maar kijken doet geen pijn en kan, zodra ik het papiertje wel heb, ongetwijfeld helpen in de zoektocht.

Leestip

Mocht je nu ook iets hebben met motoren, hetzelfde avontuur willen starten als ik of het gewoon tof vinden om een echt avontuur te lezen, dan raad ik je aan om de boeken van Paul van Hooff te lezen. Check onderstaande linkjes.

Man in het Zadel
Van hier tot Tokyo

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Het beste van twee werelden combineren is altijd geweldig, zeker op het gebied van gezelschapsspellen. Monopoly + Poker = Monopoly Poker!

Gaminglife bij FSOM Magazine

Roll the dice and play Monopoly poker
Lachen, gieren en brullen met Netflix?

Please follow and like us: