Subaru Solterra Scoort Maximaal Bij Euro NCAP 2022

subaru solterra bij fsom

Subaru Solterra | In de volksmond draagt Volvo de naam, dat het een super veilige auto is. Alleen er zijn natuurlijk regelmatig ‘New Kids On The Block’. Waaronder de Subaru Solterra, en laat die nou net maximaal scoren bij de Euro NCAP 2022!

De gloednieuwe Subaru Solterra heeft in de Euro NCAP 2022, de maximale algemene score van vijf sterren behaald. Euro NCAP staat voor European New Car Assessment Programme, en is één van de belangrijkste tests die er is.

euro ncap met subaru solterra bij fsom magazine

De Subaru Solterra behaalt op alle vier de beoordelingsgebieden (Inzittende Volwassene, Inzittend Kind, Kwetsbare Weggebruikers, Rijhulpsystemen) scores die ver boven de vereiste minimumscore liggen.

Hagelnieuw, Elektrisch en Veilig

De hagelnieuwe en tevens volledig elektrische Subaru Solterra behaalde de hoogste score ooit, op het gebied van rijhulpsystemen. Driver monitoring was tevens de hoogste ooit en dan vooral door de veiligheidsgordelherinnering. Ook het rijstrookondersteuningssysteem is bijzonder goed bij de Solterra, hierdoor nam de Subaru met gemak afstand van haar concurrenten.

Het Autonomous Emergency Braking (AEB)-systeem presteerde goed in alle tests. De hagelnieuwe Solterra is dus uitgerust met een uitmuntend gordelverklikkersysteem, dat standaard zowel op de voor- als op de achterbank is gemonteer. Daarnaast heeft de Subaru Solterra een systeem dat vermoeidheid bij de bestuurder detecteert! (Driver Monitoring System).

Het rijstrookondersteuningssysteem (Lane Tracing Assist) corrigeert voorzichtig de koers van de auto als deze van zijn rijstrook afwijkt, en grijpt ook bij kritieke situaties in. Ook heeft de auto een snelheidsondersteunend systeem dat detecteert de plaatselijke snelheidslimiet dankzij de verkeersbordenlezer.

Het systeem is gelukkig dusdanig vriendelijk dat de bestuurder er ook zelf voor kan kiezen om een maximumsnelheid in te stellen.

“En wat nou bij een frontale aanrijding”?

Een belangrijk onderdeel van de test is de ‘Redding en bevrijding’ test. Hierin scoorde de Subaru Solterra uitmuntend en niet alleen bij een frontale aanrijding, maar ook bij een botsing van achteren en zijdelings, Dit is echt ongekend!

De test bestaat uit verschillende beoordelingsfases waarbij de maximale score werd behaald voor de veiligheid van een volwassene. Ook bleef het passagierscompartiment intact bij een frontale aanrijding. Dit was uiteraard een prettige bijdrage wat resulteerde in de mooie scores. De beheersing van de impact en de mate waarin een lichaam naar de andere kant van het voertuig wordt geslingerd wanneer de auto van de zijkant wordt geraakt, bleek goed te zijn. De Solterra heeft een voorziening om verwondingen te beperken die worden veroorzaakt door inzittenden die elkaar raken.

subaru solterra bij fsom magazine

Ook scoorde de Solterra de maximale score in de Crash Test Performance (zowel frontale als laterale impact) gebaseerd op kinderen van 6 en 10 jaar oud, evenals CRS (Child Restraint Systems).

Een bijzonder onderdeel in de test. Is het onderdeel van de Kwestbare weggebruikers. Hierin wordt er onder andere getest wat er met een voetganger gebeurd wanneer deze geschept wordt. Door de plaatsing van de bumper (kreukelzone), worden de benen van de voetganger maximaal beschermd.

Auto VS Voetganger

De bescherming van het hoofd van de aangereden voetganger was best indrukwekkend te noemen, terwijl de bumper de benen van de voetgangers goed beschermde dankzij de strategisch geplaatste kreukelzones. Het AEB-systeem liet zien dat het zowel op kwetsbare weggebruikers als op andere voertuigen kan reageren. Het systeem presteerde goed in reactietests op voetgangers en fietsers, waarbij in de meeste testscenario’s aanrijdingen werden vermeden.

Met de Subaru Solterra lijkt wederom een volgende stap te zijn genomen op het gebied van elektrische wagens. Zo heb je nu een volledig elektrische auto dat ook nog eens de veiligste keuze is! Hou er wel rekening mee dat de Subaru Solterra met een vraagprijs vanaf bijna 60.000 euro te maken heeft!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] ook alles over Subaru Solterra, die maximaal […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram