Hoe lekker is de Tè Bheag blended scotch whisky eigenlijk?

Hey people! Vandaag weer een nieuwe whisky post op FSOM. We gaan het hebben over een blended scotch whisky genaamd ‘Tè Bheag’.

We gaan het dus hebben over een blended scotch whisky genaamd ‘Tè Bheag’. Nou ben ik benieuwd hoe jullie dit hebben gelezen, oftewel, hoe spreek je dit uit? Laat het maar eens zien in de comments! Het gaat hier om een blended scotch whisky, 40% alcohol en unchillfiltered.

Unchillfiltered

Unchillfiltered ben ik sowieso altijd een liefhebber van omdat je dan toch meer smaak in je whisky overhoud maar aangezien het hier om een blended whisky gaat, oftewel een whisky die allemaal verschillende whisky’s bij elkaar gemixed is, vraag ik me wel af in hoeverre het echt unchillfiltered is.

Als alle whisky’s die ze hebben gebruikt voor hun blend unchillfiltered zijn, dan kun je de blend natuurlijk ook zo noemen. Maar allright. Hoe spreek je Tè Bheag nou eigenlijk uit? “Chey vek” Dan weten jullie dat vast! 

Deze whisky is een mooie budget whisky want voor slechts ongeveer 2 tientjes heb je hem al. Maar is hij ook goed?

Value for money!?

Op de neus ruik je zachte rook. Zachtjes en subtiel. Gepaard met vettigheid van boter en olie. Verder nog karamel en sherry.

Je proeft in deze whisky ook dat het een vettige whisky is maar de afdronk is dan juist weer erg droog.

Ik doe erg me best om te proeven wat er nou juist in de whisky zit maar het lijkt of alles een beetje verstopt zit onder de vet laag. Daaronder zitten dan lichte hints van karamel, zout en koffie gepaard met een minimaal beetje turf. In de droge afdronk hints van zout en walnoten.

Ik bekijk deze whisky gewoon van uit zijn prijsklasse. De budget whisky of de slobber-whisky ook wel genoemd. In dat opzicht is hij gewoon goed. Een mooie gelaagdheid en ik vind hem beter dan sommige goedkope blends die ik heb gedronken die vaak gewoon naar nagellakremover ruiken.

Zoek je een goedkope tussendoor whisky? Dan is dit best een aanrader. Zoek je een complexe whisky? Dan is dit niet wat je zoekt.

Al met al een prima whisky en zeker voor zijn prijs kwaliteit verhouding. Deze verslaat veel goedkope blends en zo moeten we deze whisky dan ook bekijken, het is gewoon een erg goede budget blend whisky! 

FSOM beoordeling: 7,3 / 10

Artikel door: Robbert / Confessions of a whisky freak

Neem snel een kijkje op mijn eigen website www.CONFESSIONSOFAWHISKYFREAK.nl  en check uiteraard even mijn socials!

Cheers!

 

FSOM logo
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] Persoonlijke website: Confessions of A Whisky FreakInstagram: @confessionsofawhiskyfreakOf lees ook…Even Voorstellen | Confessions of A Whisky FreakDe Whisky’s van Game of ThronesHoe lekker is de Schotse Whiksy Tè Bheag eigenlijk? […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram