Far Cry New Dawn – de FfredericC Review

The road to Platinum is long and hard. Althans, in sommige gevallen. Ik reviewde deze game zelf ook al maar onze goede vriend FfredericC heeft de game ook gespeeld en voorzien van een mooie vertaling naar papier. Check de review van zijn 927e Platinum daarom snel!

Far Cry New Dawn #927

“I know what you’re thinking: she has the body of a 30-year old but her face looks like a scrotum that has been left in the sun.” – Nana

Aan memorabele oneliners nooit een gebrek in een Far Cry titel. Over Japan en zijn rariteitenkabinet zegt men wel eens toepasselijk “Never nuke a country twice”. Met Hope County is dat niet anders. Als er dan nog eens twee psychopatische tweelingzusjes de boel op stelten zetten, is het hek helemaal van de dam.

Dit is de eerste keer dat Far Cry een sequel krijgt. Alle voorgangers waren met andere woorden volledig onafhankelijke verhalen. Deze New Dawn niet. Hoewel het niet zo veel uitmaakt, raad ik jullie toch aan om FC5 eerst te spelen. Al is het maar omdat het zo’n leuk weerzien is met bepaalde characters en plekken.

Terug naar New Eden

Aaah New Eden, het magische land waar alle kaduke auto’s tot hun middel begraven zijn en waar honden je uit de dood kunnen likken. 
Als de wereld onherroepelijk verandert, kiezen de meeste developers voor een grauw kleurenpalet en bedrukte sfeer. Denk maar aan Fallout, The Division, Wolfenstein en Metro. Ubisoft kiest echter resoluut voor Barbie-roze bloemenweiden en Unicorn flamethrowers (inclusief hoorn). Ik kan je één ding zeggen. Mijn kamer vroeger zag er post-apocalyptischer uit.

Een veelgehoorde klacht is dat de wereld niet groot genoeg en het verhaal niet lang genoeg zou zijn maar dat gevoel had ik totaal niet. Er is altijd wel een random ethanol-truck of gemuteerd wrattenzwijn om je af te leiden van het korte verhaal. En wat ben je ten slotte met een gigantische map waar niets te beleven valt? Looking at you, Metro Exodus.

Soepeltjes

Ook op vlak van gameplay loopt alles zo smooth as Tennessee Whiskey. Ik was in het begin niet echt fan van het nieuwe rpg-element waarbij je wapenarsenaal in verschillende “tiers” worden ingedeeld. Een Tier 3-enemy kan twee volle laders van je LMG incasseren en het de volgende dag op café nog navertellen. Zo snel mogelijk alles upgraden is de boodschap. 
Je kan natuurlijk altijd een Gun of Fang for hire inzetten of alles gezellig in coop (Peter) uitspelen als het wat socialer mag.

Als de Ethanol-voorraad, het meest praktische betaalmiddel ooit (?) uitgeput raakt, zijn er nog altijd 7 expedities te ontdekken. Eigenlijk een grote show off van Ubi van wat er allemaal mogelijk is met de map editor en een leuke afwisseling met de main map.

It’s all in the game!

Dit is ondertussen mijn 10de Far Cry Plat en er zit misschien een beetje sleet op maar de formule waar fun en playability voorop staat, blijft voor mij alleszins werken. 
Een fijn vervolg en zeker de moeite waard als standalone dlc!

Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer Vergeet niet om FSOM te volgen op FacebookInstagramPinterest!

Psnprofiles.com/ffredericc

Instagram.com/ps4photomode_ffredericc

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] FfredericC? Check snel onderstaande artikelen!Wolfenstein Youngblood voorzien van een releasedatum!Far Cry New Dawn – de FfredericC ReviewMetro Exodus – ReviewMoss PlayStation VR – […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram