Peter’s HQ: Te warm om te gamen? Een oplossing!

3 augustus 2018 0 Door Peter van de Velde

Hitte, warmte, lekker weer. Hoe je het ook wilt noemen de temperaturen zijn in Nederland hoog, hoger en bijna hoogst (net niet dat warmterecord uit 1944 gehaald). Voor ons gamers is elk weertype geschikt maar het is nu wel heel erg warm om nog binnen te zitten. Dan kun je natuurlijk je PlayStation Vita of Nintendo DS pakken en buiten gaan zitten gamen maar eigenlijk wil je gewoon verder met een van de toptitels die ik je heb voorgesteld twee weken geleden, wat ik dan ook wel weer begrijp. Daar heb ik wel een oplossing voor, allemaal uit de stal van onze vrienden bij Sony!

Mogelijkheid 1

Om met deze warmte toch nog een beetje te gamen heb je natuurlijk meerdere mogelijkheden. De eerste is gewoon lekker binnen gaan zitten. Waaier aan en wie doet je wat, toch? Mocht je zelfs airco hebben dan is het probleem helemaal verholpen natuurlijk. Dan is deze blog wellicht minder interessant voor je. maar er zijn nog meer mogelijkheden dus ik zou toch nog even verder lezen.

Mogelijkheid 2

Je kunt het ook iets rigoureuzer aanpakken. Deze tip kreeg ik binnen door een YouTube kanaal en was op zich niet verkeerd bedacht. Je wilt met dit weer afkoelen maar toch gamen dus zet je gewoon een zwembad in je woonkamer. Of je vriendin dat ook even leuk vind is nog maar de vraag. Zie onderstaande video om daar een kleine sneak preview van te krijgen.
Natuurlijk is het filmpje vooropgezet maar desondanks leuk bedacht.

Mogelijkheid 3

Nu we hebben vastgesteld dat gamen met een waaier nog steeds erg warm is, een zwembad binnen zetten geen goed idee is wanneer je je vriendin te vriend wilt houden dan heb ik een iets serieuzere optie voor je. Deze optie heet  PS4 Remote Play!

 PS4 Remote Play kun je downloaden voor Windows en Mac door te klikken op deze link.

Vervolgens heb je natuurlijk nog wel een aantal zaken waar je aan moet voldoen. Wanneer je gebruik wilt maken van  PS4 Remote Play heb je het volgende nodig:

 • Computer (Pc, laptop, Mac)
 • PlayStation 4 (Pro)
 • Dualshock 4 draadloze controller
 • USB kabel voor de Dualshock 4 draadloze controller
 • Sony Entertainment Netwerk-account (PSN ID)
 • Snelle internetverbinding (minimaal 15 Mbps)
Hoe je het installeert vind je allemaal in de eerder genoemde link.
Waarom je dit wilt is eigenlijk wel heel eenvoudig. Je zet je laptop buiten, in de schaduw en natuurlijk zodat je hem goed kunt zien vanuit je zwembad. Vervolgens moet je een aantal stappen uitvoeren:
 • Zet je PlayStation 4 (Pro) aan
 • Zet je laptop aan
 • Installeer  PS4 Remote Play
 • Sluit je Dualshock 4 draadloze controller aan op je laptop door middel van de USB kabel
 • Open PS4 Remote Play
 • Maak verbinding met je PlayStation 4 (wijst zich vanzelf)
Je kunt nu, vanuit je zwembad of luie stoel, buiten je favoriete titels spelen! Wat wil een mens nog meer. Is het principe nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onderstaande video waar het allemaal nog even rustig wordt uitgelegd.
Vond je dit nu een nuttige tip? Of heb je misschien zelf nog andere tips? Laat het ons weten in de comments!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op cloudstrifenl of dutchplaystationgamer!

Tot volgende week!
Dit artikel is geschreven door: Peter
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!
Please follow and like us: