De Paters uit Zundert lanceren een nieuw Trappistenbier!

Zundert trappistenbier fsom

Zundert trappistenbier | Ja, dat leest u goed! Vanuit de jongste trappistenbrouwerij van de twee die ons land rijk is, komt er in september een nieuw juweeltje aan. De paters uit Zundert lanceren namelijk het tweede trappistenbier vanuit de brouwerij, zo meld Bierista naar aanleiding van mailcontact met de brouwers.

Zundert trappistenbier kennen we vast wel, de Zundert 8 is al jarenlang een graag geziene gast op de menukaart. Maar nu komen de paters met een nieuw bier!

Zundert 

Sinds December 2013 produceren de paters uit Zundert; Zundert 8. Dit bier is inmiddels een icoon in het bierlandschap en al sinds het begin der Zundert 8 tijden, is er een roep geweest om een tweede brouwsel uit Zundert.    Trappistenbrouwerijen staan er niet om bekend, dat ze vaak een nieuw bier uitbrengen. Maar na bijna 5 lange jaren wachten is het in September toch zover! Het grote broertje van de Zundert 8 gaat aan het publiek gepresenteerd worden, de Zundert 10 zoals deze genoemd gaat worden, zal op 11 September in gelimiteerde oplage (uiteraard) beschikbaar zijn.

De smaak

Hoe de Zundert 10 zal gaan smaken is dan natuurlijk de grote vraag. De omschrijving die de brouwers aan Bierista hebben gegeven over de Quadrupel, klinkt in ieder geval al goed. Vrijelijk omschreven als..   Een mooie licht beige schuimkraag rustend op een dieprood gekleurd brouwsel, de geur van gedroogde zuidvruchten, kruiden, drop en een beetje chocolade zal je tegemoet komen. De smaak zal een mooi hop-bitterheid hebben en vol en zacht proeven. En uiteraard de zal ook de kruidigheid je smaakpapillen verblijden. -tDbD  

Wij kunnen niet wachten totdat het zover is, tot die tijd laat Trappistenbrouwerij de Kievit ons nog even in spanning afwachten. Om het nog even uit te houden tot 11 september doe ik een kleine bierproeverij waarbij Zundert 8 een unieke rol gaat spelen, uiteraard snel op FSOM Magazine te vinden!

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Zundert trappistenbier kennen we vast wel, de Zundert 8 is al jarenlang een graag geziene gast op de menukaart. Maar nu komen de paters met een nieuw bier! FSOM Magazine het entertainment platform voor jou!

Afbeelding 1 is afkomsting van VVVZundert
Afbeelding 2 is afkomstig van Biertjeproeven.nl

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram