Daar Komt De Albatrots Aan!

De Albatrots | De Albatros is niet alleen een enorme zeevogel die wel 42 jaar oud kan worden of de single ‘Albatros(s)’ van Fleetwood Mac. Maar de Albatros is ook omgedoopt tot Albatrots, de naam van het nieuwe bier gebrouwen door Bird Brewery!

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Bird Brewery is de laatste jaren uitgegroeid tot bekende naam. En voor mij zijn ze vooral herkenbaar door hun toegankelijke en doordrinkbare bieren die vaak helemaal niet zo onaardig zijn. Zo maakte ik recent de video over een wat oudere Scotch Ale, gebrouwen door Bird Brewery. De video check je uiteraard op FSOM tv.

Werelddag van het Bos

Bird Brewery lanceert vandaag een hele bijzondere Jeneverbes Saison (6,6%). De Albatrots is special #24. Het kruidige, verfrissende bier is speciaal gebrouwen voor Werelddag van de Bossen op 21 maart. Een mooi moment om stil te staan bij de ruim 70.000 bomen die de brouwerij in de afgelopen twee jaar heeft geplant en het doneren van 1,2 miljoen liter drinkwater. Dat doen zij samen met heel veel anderen: daar zijn zij albatrots op! Zoals de brouwers zelf prachtig omschrijven.

Wij willen impact maken met onze bieren. Ook met onze specials. Ze staan daarom in het teken van samen doen. Concrete acties, duidelijke doelen,” “In de afgelopen twee jaar hebben wij door samenwerkingen met honderden partners ruim 70.000 bomen geplant. Met het bier Albatrots proosten wij op al die mensen die samen met ons de wereld net iets mooier proberen te maken!” vertelt vogelliefhebber en oprichter Ralph van Bemmel.

De Albatrots

De Albatrots is een frisse, blonde saison waarin de lichtbittere smaak van de jeneverbes goed naar voren komt. De kruidigheid, doordrinkbaarheid en kruidige nasmaak maken het tot een heerlijk toegankelijk bier.

In onze bieren proberen we altijd de balans te behouden dat is ook goed gelukt met de jeneverbes. De droge saison gist en kruidigheid van de jeneverbes maken het tot een ideale dorstlesser voor na een wandeling in het bos. Goed gelukt dus.” aldus Brouwer en mede-oprichter Rik van den Berg.

Met het ook op werelddag voor het bos mag Bird Brewery uiteraard Albatrots op dit bier zijn. Voor mij is het vooral leuk om de jeneverbes weer terug te zien, dit lijkt haast een soort trend te worden. Ook kan ik een goede saison enorm waarderen. Of dit bier er eentje gaat worden waar ik Alba-blij van word gaan we snel achter komen… To Be continued!

Het is binnenkort werelddag van het bos en Bird Brewery zou Bird Brewery niet zijn als ze niet Albatrots op hun bomenproject zouden zijn!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram