Anna’s Noorderlicht en Truth Or Dare?

Anna’s Noorderlicht en Truth Or Dare?

3 maart 2021 0 Door Bas de Goede

Noorderlicht | Bij uitgeverij Lemniscaat verschijnt vandaag het nieuwe boek van Anna van Praag. Dit boek draagt de titel Noorderlicht en dit boek volgen met Ive na haar auto ongeluk en de vreemde gebeurtenissen op het saaie regenachtige eiland dat toch niet zo saai blijkt te zijn…

Anna van Praag is schrijver en wereldreiziger. Voor het verhaal van Ive in Noorderlicht schreef ze al vele andere boeken en kinderboeken. Ze maakte naam met haar detectiveserie over Isabel Snoek, en haar jeugdroman Nooit meer lief. Bij uitgeverij Lemniscaat, waar ook Noordelicht uitgegeven wordt, verschenen eerder Kom hier, Rosa en Een heel bijzonder meisje. Naast het geven van schrijfworkshops ken je haar misschien ook wel als columnist van Het Parool.

Over Noorderlicht

Wanneer Ive met haar vader op weg is naar een waddeneiland, krijgen ze een auto-ongeluk. Dat kan er ook nog wel bij is het eerste wat duidelijk naar voren komt in dit boek over de gedachte van Ive.

Een week op een oersaai, regenachtig eiland. Met ouders die alleen maar met zichzelf bezig zijn. Ive kan zich wel een spannender vakantie voorstellen. Door het ongeluk blijft bovendien haar hoofd pijn doen. Het is soms een raadsel om te zien wat echt is en wat niet…

Hoe zit het met die visser in de verlaten strandtent? En met die vrouw met de slangenharen? En vooral met Evi, de meest stoere vriendin die je je maar kunt wensen, die er altijd is als Ive haar nodig heeft?
Truth or dare?‘ vraagt Evi.
Dare,’ zegt Ive. Natuurlijk…

Of er een overeenkomst is tussen Evi en Ive, of dat de visser in de stranttent net zo echt, of nep is als de vrouw met de slangenharen, kun je vanaf vandaag dus zelf gaan ontdekken.

Noorderlicht is een verhaal over weglopen en terugkomen, over vasthouden en loslaten, over licht en donker. Precies het soort verhaal dat past bij de terugkerende donkere en koude dagen na die warme voorjaarsdagen!

Wij kruipen gauw De Leeshoek weer in, jij ook?

Artikel door: Bas

Volg Bas ook op Instagram als @thedutchbeerdad!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us: