Crazy year of Music!

Crazy year of Music!

30 mei 2022 2 Door Peter van de Velde

Crazy year of Music | Het jaar 2022 is ondertussen bijna op de helft en als ik even ga terugkijken op de muziek die we dit jaar hebben gehad dan mag ik persoonlijk niet klagen. Nieuwe singles, albums en live optreden brengen het wel naar een perfect muziekjaar. Althans, als je nog een album luistert en van de muziek houd waar ik van houd. Let’s dive right in shall we?

Skillet – Dominion

Ik schreef eerder dit jaar als een lovende review over dit album maar ik wil hem toch in dit artikel nog even aanhalen. Dit album trapte 2022 af wat betreft nieuwe albums en wat een knaller van een album is het geworden. Skillet is een Christelijke rockband en ongeacht de boodschap die verstopt zit in de tracks ligt het over het algemeen ook weer niet zo dik bovenop. Dit helpt bij het bewandelen van de paden van de reguliere rocklijsten en staan ze niet alleen in de Christelijke rock.

Met dit album maakt de band een vuist tegen heerschappij en controle van bovenaf. Er is voor de band maar een heerser en dat is zeker geen overheid of andere instantie. Rebellie spat van de lyrics af en ook de toon van de muziek geeft dit goed weer. Gonna walk through Hell, Gonna shake the walls van de track Surviving the Game spreekt wat mij betreft boekdelen. Een geweldig album die het jaar goed aftrapte.

Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love

Ik was voornemens om dit album nog aan een review te onderwerpen maar dat is er nog niet van gekomen. Maar wel is het album ondertussen meerdere keren grijs gedraaid! De band is weer terug in de originele line-up met de terugkeer van gitarist John Frusciante en dit hoor je direct terug in de sound. Vernieuwend is het wellicht allemaal niet maar het is gewoon een heerlijk album waarbij de heren gewoon lekker hun ding doen.

Mijn persoonlijke favoriet van het album is White Braids & Pillow Chair maar dit is ook maar met een kleine marge ten opzichte van de rest. De release van het album wat dan wellicht op 1 april maar de heren maken geen grappen met een knaller van een album. Fans van RHCP konden opgelucht adem halen! Funky vibes en stevige rock maken van dit album een van mijn favorieten van dit jaar.

Papa Roach – Ego Trip

Ik ben geen groot Papa Roach fan maar hun debuutalbum heeft zoveel indruk gemaakt dat de naam zeker is blijven hangen. Maar met de release van de eerste single van dit album werd ik toch vrolijk gestemt en heb ik dit album op mijn lijstje gezet. En daar heb ik tot op heden geen spijt van!

De single in kweste is Kill the Noise waarin de band de toon goed aangeeft. Waar een globale pandemie al wel niet goed voor is! Inspiratie ten top, tijd over om de studio in te duiken en meer dan genoeg ruimte om alles goed op orde te brengen! Persoonlijke favoriet van het album? Dat is voor mij toch echt Cut the Line! Wat een ongelooflijke knaller van een track. Ben je fan van rock/metal? Dan is dit album absoluut de moeite waard om eens te luisteren. Het kan je, net als ik, zomaar terugbrengen naar dat gevoel van hun debuutalbum.

Rammstein – Zeit

Ik sluit de lijst af met mijn absolute favoriet van 2022 tot dusver. Rammstein is al jarenlang een van mijn favoriete bands. Maar wanneer ze tien jaar wachten met een release van een nieuw album verwacht je niet ineens, drie jaar later, nog een van de heren! De eerste single Zeit, tevens ook de titel van het album, bracht mij het gevoel van een mix tussen Seemann en Ohne Dich en dat klonk absoluut naar meer. Maar Rammstein zou Rammstein niet zijn als er niet ook tracks zijn die ja aanzetten tot denken.

Zeit is hier al een goed voorbeeld van waarin ze min of meer aangeven dat de tijd voor niemand stil staat. Maar met Zick Zack, de tweede single, weet men goed de draak aan te steken met plastische chirurgie. De clips die er mee gepaard gaan spreken ook weer boekdelen en geven eigenlijk aan dat Rammstein veruit de beste videoclips heeft. Althans, naar mijn bescheiden mening. You wanted Rammstein, you got Rammstein.

Meer van dit!

Voor muziekliefhebbers is het natuurlijk awesome wanneer er nieuwe muziek komt van bands die je graag luistert. Daarom is 2022 voor mij tot dusver een topjaar qua muziek. Hopelijk komen er nog een aantal toppers aan dit jaar! Tips naar aanleiding van bovenstaande zijn natuurlijk meer dan welkom! Al met al is het een crazy year of music!

Bring the Noise!

Artikel door: Peter
Volg ons snel op Social Media en vergeet je niet te abonneren op FSOM TV!

Please follow and like us: