7 tips om je eigen webshop te beginnen!

7 tips om je webshop te bgeinnen bij fsom magazine

Je eigen webshop | Je eigen webshop beginnen is natuurlijk ontzettend gaaf en een prachtig avontuur om aan te gaan. En het leuke is dat je dit altijd en overal kunt. Natuurlijk hangt het er vanaf wát je precies gaat doen, maar je hebt er geen diploma’s of wat dan ook voor nodig. Een goed idee is vaak al voldoende.

Stel je begint je eigen webshop. Je hebt een product nodig, je gaat je domeinnaam registeren, hosting regelen en aan de slag met je website. Maar dan? Wat doe je dan verder?

Hieronder deel ik een aantal tips waar je misschien niet zo snel aan zou denken, maar die toch relevant zijn. Heel erg zelfs!

Tip 1

Uiteraard doe je een gedegen marktonderzoek, op basis daarvan heb je je naam bedacht en ga je aan de slag met je huisstijl. Je huisstijl is misschien wel het meest waardevolle, zeker op de lange termijn, aangezien je op die manier herkent kunt worden. Denk aan een mooi logo en natuurlijk een mooie slogan!

Vroeger had je de 5 P’s. Product, prijs, promotie, personeel, plaats. Dit was de essentie van je marketing mix en kon je toepassen in ieder bedrijf, zowel nieuw als bestaand. Later werd de marketing 6 P’s toen presentatie erbij kwam. En inmiddels kun je toevoegen aan de marketing mix wat je wilt, maar die basis blijft overeind. Presentatie is voor een online webshop misschien wel de belangrijkste die er is en personeel zou je weg kunnen strepen. (Tenzij je het natuurlijk ontzettend druk gaat krijgen!)

Wanneer je je plan schrijft, maak je dus direct een uitstekend logo, strakke huisstijl in de vorm van fonds (lettertype) en je kleur gebruik. Eigenlijk net zoals een echte winkel, maar dan digitaal!

Tip 2

Kies je doelgroep. Punt! Niets is belangrijker dan dat jij vooraf gaat bepalen wie je doelgroep wordt en richt je daarop. Focus je daar volledig op door middel van promotie etc. Hier heb je natuurlijk vooraf ook al een beetje op ingespeeld met je huisstijl!

Tip 3

Je hebt natuurlijk al lang je product gekozen, maar waarom zouden mensen die bij jou gaan kopen? Je doet een gedegen marktonderzoek naar de prijs en afhankelijk van je huisstijl en je doelgroep. Wanneer je een nieuwe webshop op zet moet je natuurlijk nieuwe klanten overtuigen om het product bij jou te kopen, de gouden tip die ik voor je heb… Is dat je vooral zelf overtuigd moet zijn van je product. Ga niet met iets aan de slag puur en alleen omdat het een manier is om je geld te verdienen, want een idee op die manier uitwerken is absoluut niet duurzaam te noemen voor de (midden) lange termijn.

Wees overtuigd van je product, van je idee en dus van jezelf. Dit werkt aanstekelijk en je hoeft daarna niet eens meer je best te doen om het product te verkopen!

Je eigen webshop beginnen is natuurlijk ontzettend gaaf en een prachtig avontuur om aan te gaan. Vandaag krijg je 7 tips van ons! Lees ze alle zeven bij FSOM Magazine

Tip 4

Deze tip is dé tip die vaak vergeten wordt. Hoe ga je het product versturen? Of, beter gezegd. Hoe zorg je dat het product altijd in goede orde bij je klant aan komt? Ga je transport goed regelen! Of je nou iets op pallets gaat versturen of dat je in kleinere oplages gaat verzenden. Kies een deugdelijke partner die daar de juiste resources voor heeft.

Denk aan levertijd, kwaliteit van de levering en je moet natuurlijk zorgen voor goede kartonnen dozen en vulling hiervan zodat er niets sneuvelt onderweg.

Tip 5

Je eigen webshop beginnen? Dan is je werk nooit af! Je hebt alle vrijheid om je werkdag (of nacht!) in te richten zoals je wilt, maar je werk is nooit af. Je bent altijd bezig met het onderhoud van je website, de vindbaarheid van je website. Denk hierbij aan leuke (micro) samenwerkingen en werk vooral flink aan je vindbaarheid in Google en andere zoekmachines. Dit doe je door middel van goed gerichte promoties en natuurlijk linkbuilding.

Tip 6

Wat je ook doet en hoe je je geld ook wilt verdienen, de gouden tip tot een succesvolle balans in je werk/privéverhouding. Is om je werk en privé gescheiden te houden. Natuurlijk kun je vanuit huis werken wanneer je een webshop begint, maar wanneer je laptop dicht is. Is ‘ie ook echt even dicht‘ en leg hem uit het zicht of in je kantoor wanneer je die mogelijkheid hebt.

Vrije tijd is net zo belangrijk als de tijd die je investeert in je zaak. En daarmee komen we automatisch bij tip 7.

Tip 7

Work hard, play hard!

Heb jij vragen of opmerkingen. Let me know! Wil je met ons samenwerken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om samen te werken met ons magazine!

Artikel door: Bas
Volg ons snel op Social Media en vergeet je niet te abonneren op FSOM tv!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram