Hopster Magazine #10 slaat in als een (hop) bom!

hopster magazine editie 10 met floembier folkingebrew en baxbier bij fsom magazine met thedutchbeerdad

Hopster Magazine | Het jonge blad Hopster magazine komt bijna met haar 10e editie en hoe kun je dat nou beter vieren dan met een hele dikke hopbom!? Nou, dat kan niet. Dus doen ze het zo!

Hopster is hét magazine dat bijna overal in Nederland wel te vinden is. Proeflokalen, brouwerijen, slijterijen en bierwinkels, Hopstermagazine is hét blad waar de echte beergeek naar op zoek is. Het aantal deelnemende locaties neemt dan ook gestaag toe en de wensen van de redactie is dan ook om uit te groeien naar een oplage van 30k!

Heel erg tof. In het verleden hebben mijn pad en dat van de Hopster magazine squad, zo nu en dan de paden gekruist en zijn er leuke gesprekken ontstaan. (En een haast net zo leuke foto!) Foto credits gaan uiteraard naar Hopster magazine toe en de locatie was de prachtige slijterij, waar je uiteraard enorm veel craftbeer kunt kopen!

thedutchbeerdad in hopster magazine

Leuk joh! Maar het bier dan?

De mannen van Hopster magazine zijn de laatste tijd steeds vaker in het Noorden van ons land te vinden, zo verneem ik met enige regelmaat uit zeer betrouwbare bronnen.

Voor het magazine werd al eens de handen ineen geslagen met De Moersleutel om een bier te brouwen, maar nu gaan ze wat mij betreft echt wel next level. Er zijn namelijk drie brouwerijen die de handen ineen hebben geslagen om een bier te brouwen ter ere van de 10e editie van het magazine. Deze drie brouwerijen zijn wat mij betreft toonaangevend in de Nederlandse bierscène op het gebied van IPA’s. En dus wordt het uiteraard een IPA!

Wat voor eentje ga ik je gewoon nu verklappen! Hopster #10 gaat een hele dikke New England Double IPA worden en deze wordt gebrouwen door Baxbier, Folkingebrew en Floembier uit de provincie Groningen! Whaaaaa…. Helemaal te gek, dat denk je nu direct! Maar wat voor IPA wordt het dan?

Hopster magazine collab floembier baxbier folkingebrew door thedutchbeerdad bij fsom magazine

Gewoon een hele dikke NEDIPA dus, met een alcoholpercentage van 8,5% en deze IPA zal onder andere gebrouwen worden met Centennial Incognito, Mosaic Incognito, Citra, Mosaic en Enigma hop.

Verkrijgbaarheid en een dikke party natuurlijk!

Zondag 5 juni (Dat is inderdaad 1ste Pinksterdag!) wordt de release van de 10e editie groots gevierd bij Walhalla in Amsterdam. Verwacht een mini-bierfestival met bieren van natuurlijk Walhalla, maar ook Naeckte Brouwers, Rauw Brouwers en Brouwerij De 7 Deugden zijn aanwezig met hun bieren!

Uiteraard is er een onthulling van de nieuwe Hopster 📒(design door Vincent Sapthu) en krijgt iedere bezoeker een limited edition van #10 mee naar huis. We trakteren iedereen op een proefglaasje New England Double IPA met de prachtige naam ‘hopster #10’. Dit is een megacollab met Baxbier, Floem Craft Beer, Folkingebrew en Eshuis BV – gebrouwen ter gelegenheid van de tiende #hopster. – Aldus Hopster magazine.

Vrij toegankelijk, voor alles en iedereen. Kom gezellig een goed glas bier aan tikken met ons! En geniet van de muzikale klanken van singer/songwriter Rose Marin. Uiteraard kun je de honger ook stillen bij de aanwezige foodtrucks, hier kun je een mooi stukje vlees krijgen en natuurlijk is er ook iets Vega’s te krijgen.

Het bier zal zo’n beetje vanaf de week van 6 juni verkrijgbaar zijn bij de betere speciaalzaken, horeca en bierwinkels. Scoren dus! En pak uiteraard direct het magazine mee!

Hier lees je precies wat een Russian Imperial Stout nou eigenlijk is. Lees hier ook meer over De Thuisbar en Wat Proeven we vandaag.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share! #beergeeksunite

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. Siemen Wachtmeester

    Mooi geschreven @Bas. Mooi dat er (veel) aandacht is voor brouwers, @hopstermagazine, #10 Hopster, en slijterijen. Gaaf om te lezen dat (bijna) alle slijters, cafés en brouwers partner zijn van de @Hopstermag. Zeer benieuwd naar beide resultaten en hoop deze snel te kunnen scoren in de buurt. #hopsterren #hopster #hopstermag #benjijalpartner? #FSOM #FSOMmagazine

    1. Dankjewel Siemen! Dit soort initiatieven (en feestjes) maken het allemaal nog leuker en gezelliger om actief te zijn in de bierwereld. Volgens mij heb je inmiddels al wel van de bieren genoten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram