Bruschetta met gegrilde wilde perzik en geitenkaas met een friszure gose!

Niemand hield dit voor mogelijk, maar vandaag is het dan echt zover. Nog meer Bierliefde op FSOM.nl! Ergens aan het einde van 2018 kreeg ik een mailtje van Yvonne die ik tot dat moment enkel kende als de heldin achter Bierliefde.nl. Al gauw zat er een idee in de ketel en dat idee is nu klaar met pruttelen. Yvonne heeft namelijk iets supergaafs bedacht, bier + food in de vorm van Bruschetta met gegrilde wilde perzik en geitenkaas in combinatie met een friszure gose!

Bierliefde.nl

Yvonne is 31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Ze draagt met trots de titel Doemens Diplom. Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Op bierliefde.nl deelt ze inspiratie en tips voor recepten, festivals en hotspots. Daarnaast maak je via interviews en reportages kennis met de bierscene wereldwijd. Als freelancer maakt ze bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

Vandaag heeft Yvonne een supertof gerecht op tafel getoverd in combinatie met een biertje. Bruschetta met gegrilde wilde perzik en geitenkaas in combinatie met een friszure gose! Dat klinkt toch hemels? Check het hieronder en ga ook lekker zelf aan de slag!

Bruschetta met gegrilde wilde perzik en geitenkaas in combinatie met een friszure gose!

Bruschetta met gegrilde wilde perzik en geitenkaas met een friszure gose!

Bruschetta’s zijn een smakelijke start van een lange, gezellige zomeravond. Je maakt ze bovendien eenvoudig klaar op de barbecue. Om deze bruschetta met gegrilde wilde perzik en geitenkaas te maken heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Vergeet niet om ook een aantal flesjes gose (friszuur bier met koriander en zout) koud te zetten om te serveren bij deze fruitige bite.

Ingrediënten voor 20 bruschetta’s

  • 1 stokbrood, wit
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • zeezout
  • 375 gram zachte geitenkaas
  • 5 a 6 wilde perziken
  • wilde bloemenhoning
  • verse koriander

Zo maak je het

Snijd het stokbrood schuin af, in gelijke sneetjes, en besprenkel met olijfolie. Snijd de teentjes knoflook doormidden en wrijf de bovenkant van de broodjes in met knoflook. Maak af met versgemalen zeezout en rooster de sneetjes knapperig op de barbecue.

Snijd de wilde perziken in langwerpige, stevige plakken en gril ze kort aan beide kanten op de barbecue. Snijd vervolgens het gegrilde fruit in grove stukken.

Smeer de geitenkaas op de bruschetta’s en leg hierop de stukjes gegrilde perzik. Maak af met een kneepje honing en verse koriander.

Tip: Is het weer te slecht om de barbecue aan te steken? Gebruik dan de oven om het brood te roosteren en de grillpan om de perziken te grillen.

Foodpairing

De bruschetta met gegrilde wilde perzik en geitenkaas is knapperig en zacht tegelijk, en zowel fruitig zoet als zout. De koriander maakt het geheel af en zorgt voor een frisse touch.

Het prikkelende, licht zure bier snijd door de romige geitenkaas en is bovendien in harmonie met de friszure, maar bovenal zoete perziken. Zoet en zout zorgen voor een mooi samenspel in deze bier en foodpairing en de koriander maakt het geheel af.

Meer weten?

Wil je meer weten over Yvonne en wat ze doet? Neem snel een kijkje op www.bierliefde.nl of haar Social Media! Ga jij dit recept maken? Laat het ons dan weten en mail je foto naar info@fsom.nl of tag ons (@fsommagazine) op Instagram! Cheers!

Deze hemelse foodpairing combinatie is gemaakt door: Yvonne – Bierliefde.nl en tot stand gekomen in samenwerking met Bas – TheDutchBeerDad! Vergeet trouwnes niet om je te abonneren op ons FSOM YouTube kanaal, dat is namelijk ook nog eens helemaal GRATIS! 😉

Bruschetta met gegrilde wilde perzik en geitenkaas met een friszure gose!  Nu op FSOM! Bierliefde.nl

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Meer lezen van TheDutchBeerDad?

WAT PROEVEN WE VANDAAG? AFLEVERING 2 GROLSCH TRIPEL!
HEB JIJ AL EEN BIERBUTLER?
UNBOXING BATTLE STERK AMSTERDAM VS THEDUTCHBEERDAD
WIL JIJ OOK BIERISTA WORDEN?
ZELF BROUWEN IS ZELF LABELS MAKEN!
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?
Ga lekker zelf brouwen en neem een kijkje bij Brouwland!

Please follow and like us:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram