Foodpairing: Heerlijke bitterballen met rokerig bier

Foodpairing: Heerlijke bitterballen met rokerig bier

1 oktober 2021 Uit Door Monica Etman

Bitterbal & Bier | De titel verklapt al een heleboel. Een biertje met een bitterbal, het liefst op het terras, dat is pas echt hemels! Zo’n bitterbal en een koud biertje op het terras gaan we vandaag naar hoger niveau tillen. En of het je terras in de achtertuin is, of bij je favoriete kroeg, dat maakt ons niets uit!

Er zijn talloze heerlijke combinaties te maken met bier en bitterballen. Zowel bier in bitterballen als bier met bitterballen. Ik ben er helemaal verliefd op en daarom was ik erg verheugd toen ik de Bitterballenkoningin tegen kwam! De lekkerste heb ik zelf recent ontdekt en dat recept ga ik nu met jullie delen!

Heerlijke bitterballen!

Voor deze goddelijke match is mijn oog gevallen op de zalm bitterbal van Ilona de Wit (aka Bitterballenkoniging). En mocht je denken dat bitterballen maken lastig is, think again! Lees maar eens verder, want dit heb je nodig:

200 gr gerookte zalm
10 gr verse dille fijngehakt
100 gr roomkaas
100 gr bloem
10 gr boter

Zoals je ziet, heb je niet heel veel nodig voor zo’n zalige bitterbal. Laten we snel aan de slag gaan.

Je begint met het maken van de Salpicon door bloem/boter/gelatineblaadjes samen te voegen. Dan pak je de ingrediënten die je nodig hebt voor je bitterbal smaak. In dit geval is dat dus de zalm en dille. Dit laat je één nacht afkoelen in de koelkast zodat je er bitterballen van kan maken.

De bitterballen haal je door bloem/eiwit/paneermeel heen en dit herhaal je totdat het op is. Daarna leg je wat over is in de vriezer neer zodat je het een volgende keer kan klaarmaken. En dan natuurlijk lekker het pannetje in. Super easy!

In Het FSOM Receptenboek mag de bitterbal natuurlijk niet ontbreken. Met het debuut van Monica bij FSOM hebben we eindelijk een unieke combinatie! Check het volledige recept en de foodpairing met rokerig bier bij FSOM Magazine!

Dille Zalm Bitterbal met Rokerig bier

Wanneer we rokerig bier zeggen denken we natuurlijk vooral aan de klassieke Duitse bieren van Schlenkerla.

Aecht Schlenkerla om precies te zijn. De herkomst van Aecht Schlenkerla is uit Duitsland en wel het plaatsje Bamberg! Ze staan vooral bekend om hun gerookte bieren zoals dit bier, maar ze hebben ook een lager, weizen en zelfs een aantal mooie seizoensbieren.

Ik merkte zelfs bij deze dat het meer neigde naar bacon waardoor je smaakpapillen ook weer worden aangewakkerd. Hierdoor merk je meteen, dat door het gerookte bier, de zalm in de bitterballen mooi naar boven word gehaald en ook dille kwam meer naar boven.

Hier een kleine sneak peak van wat je nodig hebt. De bitterballenkoningin verkoopt haar unieke recepten namelijk zelf! Ik ben uiteraard benieuwd hoe deze combinatie van zalm bitterbal en rokerig bier bij jullie in de smaak zal vallen! Volg mij op Instagram @moon_loves_food en laat het mij weten!

Artikel door: Monica Etman / @moon_loves_food

Lees ook: BBQen doe je in stijl! Leer dat nou eens!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us: