Wie gaat er schitteren tijdens de 94e oscar-ceremonie?

Oscar-ceremonie 2022 bij fsom magazine

Oscar | In de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart zendt FilmBox de 94e Oscar-ceremonie uit. Live vanuit Hollywood worden de belangrijkste filmprijzen ter wereld uitgereikt. De pre-show, rode loper en live-show zijn vanaf 00.30 uur Nederlandse tijd te zien op FilmBox. De 24-uurs filmzender is beschikbaar voor alle digitale abonnees van Canal Digitaal, DELTA, Caiway, Online.nl, Kabelnoord, Plinq, SKP, Trined en Breedband Helmond. FilmBox is tijdens de Oscar-uitreiking ook te zien op kanaal 13 voor alle Ziggo-abonnees.

Gelukkig kunnen we, ondanks het onhandige tijdstip, wederom weer genieten van dé rode loper show in de film industrie. Het unieke aan het event van 2022 is het feit dat er alleen maar vrouwelijke presentatrices zijn. En niet de minste… Acteurs en comedians Regina Hall, Amy Schumer en Wanda Skyes nemen gezamenlijk de rol op zich. Vooral Wanda Sykes is voor ons toch wel een pareltje!

The Nominees are…

Wie er dit jaar met de prijzen vandoor gaan is vooralsnog een raadsel. Zeker als je kijkt welke grote namen er in de rijtjes staan. Zo zijn dit de genomineerden voor beste actrice: Jessica Chastain in The Eyes of Tammy Faye (2021), Olivia Colman in The Lost Daughter (2021), Penélope Cruz in Madres paralelas (2021), Nicole Kidman in Being the Ricardos (2021) en Kristen Stewart in Spencer (2021).

Het rijtje genomineerden bij de mannen is al even imposant: Javier Bardem in Being the Ricardos (2021), Benedict Cumberbatch in The Power of the Dog (2021), Andrew Garfield in Tick, Tick… Boom (2021), Will Smith in King Richard (2021) en Denzel Washington in The Tragedy of Macbeth (2021).

De oscarnominaties voor beste regisseur zijn: Paul Thomas Anderson met Licorice Pizza (2021), Kenneth Branagh met Belfast (2021), Jane Campion met The Power of the Dog (2021), Steven Spielberg met West Side Story (2021) en Ryûsuke Hamaguch met Drive My Car (2021).

Deze 10 films maken kans op de Oscar voor ‘Beste film’

Netflix is goed vertegenwoordig tijdens de Oscar-ceremonie op 27 maart. Zo staan Power Of The Dog en Don’t Look up bij de 10 nominaties. Verder wordt de lijst aangevuld met Belfast, Coda, Drive My Car, King Richard, Licorice Pizza, Nightmare Alley, West Side Story en Dune. De laatste staat ook hoog op het lijstje als kanshebber voor de oscar voor de beste visuele effecten en cinematografie.

Grote kanshebbers voor het felbegeerde Oscar®-beeldje zijn The Power of the Dog, Dune, Belfast en West Side Story. Jane Champions westerndrama The Power of the Dog kreeg twaalf nominaties. Het dure sciencefiction-epos Dune van Dennis Villeneuve volgt op de voet met tien nominaties. De musical remake West Side Story van Steven Spielberg en het zwart-wit drama Belfast staan samen op de derde plaats met zeven nominaties.

Een totaaloverzicht van alle Oscar nominaties vind je bij onze vrienden van Film vandaag.

Het programma van de 94e Oscar- ceremonie

Rode loper: 00.30 uur – 02.00 uur
Live-show: 02.00 uur – ongeveer 05.00 uur

Samenvatting Oscars 2022: Hoogtepunten uit de live-show: Maandag 28 maart om 20.30 uur op FilmBox en Ziggo zendt FilmBox uit op kanaal 13

Een nominatie voor de Oscar-ceremonie volgend jaar zal er nog niet in zitten, maar je leest bij ons natuurlijk ook alles over het avontuur dat Neegan en Maggie aangaan in The Walking Dead spinoff ‘Isle of Death’.

Artikel door: Bas de Goede / thedutchbeerdad  

Wij zoeken bloggers! Vind jij het leuk om te schrijven over jouw passie en heb je talent? Stuur dan een mailtje naar info@vanerpdranken met als onderwerp: Bloggers gezocht! Je leest meer over het ontstaan van FSOM Magazine op de ‘over ons‘ pagina.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram