Vijf redenen om eindelijk die buitenkeuken te scoren!

buitenkeuken fsom

Buitenkeuken | Zelf in de keuken staan is populairder dan ooit. Met een eindeloze stroom aan kookshows, kookwedstrijden, workshops en de gaafste Instagram, TikTok accounts en YouTube kanalen over eten maken. Hoef je je nooit te vervelen en inspiratie op doen is al helemaal geen probleem. Te gek, we gaan aan de slag dus. Maar wacht even. Het is nog beter om het in je buitenkeuken te maken!

Sinds enkele jaren ben ik fervent BBQ’er geworden. Wel gewoon lekker old-skool. Dus op kooltjes en hout! Dit doe ik “gewoon” in een bak en voor de rest ga ik op gevoel aan de slag. Van een watermeloen, een dikke steak, kippenpoten tot een ovenschotel… Ehhh, bbq schotel! Met bloemkool, niets is te gek, want het is te gek! Het is te gek om je eten gewoon lekker buiten te maken.

Inmiddels heb ik mijn overkapping af en komt er langs een wand een buitenkeuken! Hieronder mijn vijf redenen om eindelijk die buitenkeuken te scoren!

Ten eerste

De allereerste reden is natuurlijk de geur! De geur in negatieve zin. Kan, dat? Ja, dat kan heus wel! Tijdens het koken, bakken, braden kunnen die heerlijke geuren in de smaak vallen. Tijdens het eten natuurlijk ook, maar als je daarna nog flink gaat naborrelen en die lucht van die rollades uit de oven blijft in je huis hangen.

Liever niet toch? Je luchtafvoer kan nog zo goed zijn, maar vaak ontsnap je hier niet aan. Wanneer je een te gekke buitenkeuken hebt, is dit natuurlijk geen issue meer! Lekker buiten aan de slag, alsnog genieten van de geuren, maar dan alleen wanneer je dit echt wilt!

Het is ook nog eens van positieve invloed op je gezondheid. Koken in je huis is nou eenmaal nadeliger dan lekker in de buitenlucht. Want… Je bent in de buitenlucht!

Aan inspiratie geen gebreken en een goede reden om het niet te doen is er ook al niet. Ga aan de slag met je eigen buitenkeuken!

Ten tweede

De tweede redenen raffelen we misschien af qua tekst, maar de tweede reden is toch echt gewoon dat het hebben van een buitenkeuken gewoon badass is!

Ten derde

Ik heb een zwak voor houten snijplanken. Nu is een houten snijplank niet per se een reden om die buitenkeuken te scoren, maar natuurlijk wel een item dat absoluut niet mag ontbreken. De derde reden is dan ook een logisch gevolg van de tweede reden.

Een buitenkeuken is gewoon stoer en badass en als je hem zelf bouwt, bespaar je een hoop eurootjes om te investeren in goede spullen. Die Kamado in het midden natuurlijk en je kunt voor eeuwig opscheppen dat jij de maker van deze geweldige creatie bent! Wist je dat Fred altijd zijn te gekke bouwtekeningen deelt, zo bouwde hij ook zijn eigen buitenkeuken!

Voor mij mag een item van Baas Boards absoluut niet ontbreken. Deze ambachtelijke snijplanken zijn echt fenomenaal! Deze planken hebben ook een diepe rand in de snijplank, zodat al het vocht en vet van die hele dikke ribeye zo in het gootje loopt en niet over je nieuwe buitenkeuken heen. Scoor wel even de speciale Baas Boards olie erbij, dan gaat je snijplank een lifetime mee!

Ten vierde

De vierde reden is eentje met een flinke sociale lading! Het draait namelijk om gezelligheid bij het eten maken en het eten opeten. De buitenkeuken is een ideale ontmoetingsplek om heerlijke diners en borrels te organiseren.

Een heerlijke plek om samen te koken en te genieten van al dat lekkers dat er gecreëerd wordt. Hang die sfeerlampjes lekker op, een beetje muziek erbij en de gezelligheid kan beginnen!

Aan inspiratie geen gebreken en een goede reden om het niet te doen is er ook al niet. Ga aan de slag met je eigen buitenkeuken!

Last but not least!

Buiten koken is vele malen beter voor je gezondheid. Niet alleen, zoals we bij het eerste voordeel al lieten weten, omdat koken in je huis best ongezond kan zijn. Buiten zijn is altijd beter, dus ook zeker als je gaat koken. Maar dat is nog niet alles…

Wanneer je gaat grillen of BBQ’en, je lekker die kooltjes hebt roken en alles wordt lekker heet, je veel minder olie of boter gebruikt bij het kokkerellen. Less is more! Misschien geldt dat niet voor roomboter, maar dat ligt aan mijn stijl van vlees klaar maken! Toch is het een gegeven dat het matigen van deze oliën en boters, toch echt een positief effect op je gezondheid kan hebben.

Aarzel dus niet langer, ga aan de slag en lekker shinen in je buitenkeuken!

Artikel door: Bas

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] Bekijk hier de vijf redenen om nu je buitenkeuken te scoren! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram