the amsterdam beerdays bij fsom magazine

The Amsterdam Beerdays | Van 9 tot en met 11 september is het tijd voor The Amsterdam Beerdays, op het Marineterrein in Amsterdam gaan de kranen weer open en is gezelligheid gegarandeerd door de komst van vele bierliefhebbers en te gekke live muziek. Maar dat is natuurlijk nog niet alles!

Op vrijdag 10 augustus kwam de crème de la crème van de Amsterdamse brouwscène samen bij Brouwerij Homeland, op het Marineterrein in Amsterdam. Daar brouwden de 13 brouwerijen samen een nieuwe IPA, ter gelegenheid van de vijfde editie van TAB. Wat natuurlijk sowieso reden genoeg is voor een feestje!

Aan de IPA met de naam ‘De Amsterdam’, werden 13 hopsoorten toegevoegd. Dit bier vertegenwoordigt de top van Amsterdam en daar hoort een bijzonder bier bij, met als uitgangspunt om de favorieten hoppen van alle deelnemende brouwers te laten shinen.

De 13 brouwerij werden uitgenodigd, door Wietse van Brouwerij Homeland, om langs te komen voor een epische brouwdag waarbij ze hun favoriete hopsoort mee moest brengen. En zo geschiedde…

In september is het alweer tijd voor de vijfde editie van The Amsterdam Beerdays op het Marineterrein bij brouwerij Homeland!

The Amsterdam Beerdays

Al 5 jaar organiseert Brouwerij Homeland een bierfestival aan ‘eigen zee’ op het Marineterrein. Ieder jaar heeft het festival een ander thema en dit jaar staat The Amsterdam Beerdays van 9 – 11 september geheel in het teken van de Amsterdamse bierscène.

Homeland heeft daarom de top onder de Amsterdamse brouwers uitgenodigd: Brouwerij ’t IJ, Oedipus, Two Chefs Brewing, Brouwerij Troost, Krux, De School, Poesiat & Kater, De Prael, Rauwbrouwers, Naeckte Brouwers, Friekens & Abstract Brewing Company zullen aanwezig zijn op TAB2022. Juist! Dat zijn ook de brouwerijen die allemaal hun favoriete hopsoort hebben ingebracht voor ‘De Amsterdam’.

Amsterdam heeft heel veel brouwerijen en om nu ‘the Amsterdam finest’ bij elkaar te krijgen om samen De Amsterdam IPA te ontwikkelen was een lang gekoesterde droom van mij. Iedere brouwer heeft favoriete hoppen en om dit ingrediënt van bier te laten stralen heb ik iedere brouwer gevraagd om zijn of haar favoriete hop mee te brengen. Voor het recept heb ik gekozen voor een hele cleane IPA, met een lichte en heldere kleur en een neutraal gistprofiel, zodat de verschillende hoppen kunnen shinen.’ – Wietse, brouwmeester Brouwerij Homeland.

De deelnemende brouwers brachten de volgende hoppen mee: Green Bullet, El Dorado, Crystal, Nelson Sauvin, Amarillo, Sorachi Ace, Idaho, Barbe Rouge, Sabro, Ekuanot, Simcoe en Motueka. De brouwdag van 10 augustus was een historische dag met heel veel brouwers en dus ook heel veel hop!

De lancering van dit bier, vindt uiteraard plaats tijdens The Amsterdam Beerdays. Bij dit festival scoor je je eten natuurlijk bij de tofste foodtrucks, hebben ze de lekkerste live muziek en is er zelfs wat theater en de ruimte om jezelf sportief te uiten.  Heb jij je kaarten al gescoord?

In september is het alweer tijd voor de vijfde editie van The Amsterdam Beerdays op het Marineterrein bij brouwerij Homeland!

Waar kennen we Brouwerij Homeland van?

Ze hebben met hun bieren al diverse prijzen binnengesleept. Zo wonnen zij dit jaar voor de tweede maal op rij twee gouden medailles en twee zilveren medailles met hun bieren tijdens de Dutch Beer Challenge en ook een zilveren medaille bij de Bierverkiezing Noord-Holland 2022. 

Brouwerij Homeland is in 2016 als een van de eerste zelfstandige ondernemingen op het Marineterrein gestart. Tot die tijd is dit terrein ruim 3 eeuwen lang altijd het domein geweest van de grote vaart en de Marine. Omdat, net als bij de zeelui van toen, het avontuur de Homeland bemanning in het bloed zit. Hebben alle bieren namen die aan de oude scheepvaarttraditie refereren.

Dit avontuur bij de huidige bemanning uit zich in het op ambachtelijke manier brouwen van vernieuwende bieren, gemiddeld zo’n 25 verschillende per jaar en de continue focus op het innoveren en verduurzamen van het brouwproces. En natuurlijk wordt op hun locatie The Amsterdam beerdays gevierd! Wie weet zie ik jullie daar wel!

In september is het alweer tijd voor de vijfde editie van The Amsterdam Beerdays op het Marineterrein bij brouwerij Homeland!

Hier lees je precies wat een Russian Imperial Stout nou eigenlijk is. Lees hier ook meer over De Thuisbar en Wat Proeven we vandaag.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share! #beergeeksunite

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] In 2016 vestigde Brouwerij Homeland zich als eerste zelfstandige bedrijf op het Marineterrein. Daarvoor werd dit terrein ruim drie eeuwen gebruikt als het domein van de grote vaart en de Marine. U kent het terrein misschien ook wel van The Amsterdam Beerdays! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram