Verónica te eng om af te kijken?

Verónica te eng om af te kijken?

3 maart 2018 0 Door TheDutchBeerDad

Te eng | De afgelopen dagen was er een ‘gesprek van de dag’ gaande, en er kwamen zelfs diverse media met berichtgevingen hierover. Er is een film gesignaleerd op Netflix die té eng is om af te kijken. Bij Fifty Shades of Men gingen we zelf even op onderzoek uit…

Ik praat jullie allereerst even bij. Er staat nu een heerlijke Spaanstalige horrorfilm op Netflix waarvan wordt geclaimd dat deze echt té eng is om af te kijken! Viva, Glamour, Linda Nieuws, Grazia en vele andere brachten berichten naar buiten dat dit inderdaad het geval is. Nu ben ik geen vaste lezer van deze bladen, maar omdat we op onze nou eenmaal entertainment heilig verklaren, ben ik ervoor gaan zitten op een koude gure donkere Vrijdagavond….

Het plot!

De film Verónica speelt zich af in het Madrid van 1991 en heeft een mooie gecreëerde scene die de tijd en locatie prachtig weergeven. De film is gebaseerd op het allereerste politierapport, waarin een agent aangeeft geconfronteerd te zijn met paranormale activiteiten .

Veronica is een meisje dat alleen voor de zorg staat van haar twee zusjes en kleine broertje. Waarom?
Omdat haar vader is overleden en haar moeder tot laat hard moet werken in een lokale kroeg in Madrid. Op het eerste gezicht ziet dit meisje er onschuldig uit maar direct in de film pakt ze een Ouijabord erbij, met haar twee vriendinnen en hoppá de film gaat beginnen!

Dit pakt uiteraard niet zo heel erg goed uit met alle gevolgen van dien. Na de vreemde ervaring nemen haar twee vriendinnen afstand van haar. Zelf krijgt ze hele bijzondere en nare ervaringen en al gauw heeft ze de link gelegd met de activiteiten rondom het gebruik van het Ouijabord. Zo vervelend dat dit ook een directe invloed gaat hebben op haar leven en haar zusjes en broertje…

 
 

Hoe was het?

Ik ga niet vertellen wat er in de film gebeurd, daarvoor ga je de film maar lekker zelf kijken!
Wel kan ik zeggen dat de film vanaf de eerste seconde een beetje een macabere vibe eromheen heeft en voor mensen die niet vaak een film kijken met een andere taal dan Engels of Nederlands, zal het even omschakelen zijn. Maar allicht dat dit ook wel iets meer spanning met zich meebrengt.

De film laat je vanaf de eerste seconde op het puntje van je stoel zitten, mede dankzij het knappe acteerwerk van Sandra Escacena. Hoe de film zich verder ontwikkeld is wel een beetje cliché en voorspelbaar, maar dat maakt in dit geval niets uit. Je blijft het gevoel houden dat je naar een film kijkt die zichzelf heeft uitgevonden in dit genre.

#FSOM Oordeel 7/10

Is de film dan echt te eng om af te kijken? Daar kan ik vrij kort over zijn… Nee. Het einde van de film zat ik niet meer op het puntje van me stoel, dat kwam niet omdat de film steeds slechter wordt! Maar omdat het einde wel heel erg tegenviel… Behalve dan misschien de laatste scene… Of toch niet?

Ach… Kijk hem toch gewoon zelf maar even…

Dit artikel is geschreven door: Bas 

Psssst! Als jij de film ook hebt gezien, laat ons even weten wat je ervan vond! Vergeet niet om je bij onze community te voegen en mis niets meer over de belangrijkste bijzaken in het leven. Zo kun je bij ons ook gewoon even relaxen en cocktails maken!

Please follow and like us: