Kensington live @ Oosterpoort Groningen

Kensington live @ Oosterpoort Groningen

5 maart 2018 1 Door Peter van de Velde

Kensington sloot afgelopen zaterdag,  03-03-2018, hun clubtour af in het mooie Groningen. De grote zaal van de Oosterpoort was uitverkocht en het was tijd om Kensington op kleine schaal te zien spelen. Hoe het was? Dat lees je nu!

Image may contain: 4 people, people standing and text

Voorprogramma

Allereerst het voorprogramma, Yasmine. Deze band timmert hard aan de weg en heeft ondanks hun korte levensduur (ze bestaan pas een jaar) hebben ze onder andere in Paradiso gespeeld. Dit jaar verschijnt zelfs nieuwe muziek van de kersverse band. Het is een beetje een mix tussen pop, rock en psychedelic. Hoe het kan dat deze band zulke hoge ogen gooit? Daar begrijp ik werkelijk niets van. Er is vast een groep mensen waar deze muziek voor geschikt is maar ik ben daar niet een van. Naderhand meerdere mensen gesproken die er ook waren maar kreeg niet echt enthousiaste reacties. Ik wens ze maar gewoon succes. Benieuwd naar deze band? Hieronder het nummer Little Bubbles.

Kensington

Nadat het podium omgebouwd was en Kensington het podium opkwam merkte je direct dat de zaal er klaar voor was. Er werd luidruchtig meegezongen en de sfeer zat er direct in. Daarna was het een beetje een rollercoaster. In iets meer dan anderhalf uur speelde de heren nummer na nummer, hit naar hit. Ze speelden strak maar er was in het begin weinig connectie met het publiek. Gelukkig is Kensington geen nieuwe band en kwam dit naarmate het concert vorderde steeds meer. Het was wel even wennen. Ik ken de band van de shows in de Ziggo Dome en om ze nu in een kleine zaal te zien was even omschakelen. De band  is anders, de sfeer is anders en ook was de kwaliteit van de show is anders. Niet slecht, anders. En stiekem toch wel goed.

Stugge Groningers

Leuk moment tijdens het concert. De zanger Eloi vroeg om doodse stilte. Dat moet je niet aan een stel Noorderlingen vragen. Maar na een leuk grapje over stugge Groningers en dat ze daar nog trots op zijn ook werd het toch een stuk stiller. Helaas heb je altijd van die galbakken ertussen die de ineens luidruchtig moeten praten of zingen. Helpt niet echt bij de sfeer die de band probeerde te creëren.

Hoogepunten

Waneer je naar een band als Kensington gaat dan weet je dat je altijd een paar die hard fans hebt, een paar mensen die gezellig een avondje naar de Oosterpoort zijn en de mensen die de band kennen van radio en televisie. Waar herken je dit aan? Aan het nummer War. Of aan Streets. Wanneer Eloi buldert Where do we go when the streets… dan gaat het publiek los. Spelen ze, zoals ze sinds het album Control wel vaker doen, het nummer St. Helena aan het einde van de set dan merk je toch een stuk minder herkenbaarheid en dus enthousiasme.

Oosterpoort

Wat voor mij persoonlijk wel erg leuk was, was het feit dat ik voor het eerst in de Oosterpoort in Groningen was. In de grote zaal. Nu moet ik bekennen dat de kleinste zaal waar ik geweest ben 013 in Tilburg is. Dus ik moest even wennen aan het feit dat, ondanks dat we achteraan in de zaal stonden, ik het gevoel had dat ik vooraan stond. Ik stond dichterbij dan ik stond bij Mumford and Sons in de Ziggo Dome en toen stond ik tegen de hekken vooraan. Om even een beeld te schetsen. Natuurlijk bedoel ik dit als positief en ik ben zeker van plan om terug te komen. Wat ook wel een fijne bijkomstigheid is vergeleken met de Ziggo Dome is dat je een rondje drinken kunt halen voor 13 euro in plaats van 20 euro. Doet voor de muziek niets maar voor de overall feeling van de avond gaf het mij een goed gevoel.

Overall

Overall gezien was het een geslaagde avond. Kensington wat ingetogen in vergelijking met de grote zalen maar dat was eigenlijk prima voor de sfeer. De muziek was strak en op een klein stukje net niet op de juiste toonhoogte zingen van Eloi was hij erg goed bij stem. Ik vermoed dat het geluid mankementen had waardoor hij zichzelf minder goed kon horen. Is Kensington goed? Ja, Kensington is goed. Op naar de volgende keer!
Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Op alle foto’s in dit artikel berust een copyright van de fotograaf. De Oosterpoort heeft ons toestemming gegeven deze foto’s te gebruiken. Alle credits gaan naar de Knelis!

Volg je ons al op Social Media? Dit kan op FacebookInstagramPinterest en Twitter!

Speciaal geselecteerd voor jou!

Please follow and like us: