tune of the day bij fsom magazine

Cover | Je hebt van die liedjes waarvan je een cover hoort en denk; potverdikkie hé! Dat is even lekker en misschien nog wel beter dan het origineel. Of dat ook het geval is met de Tune Of The Day van vandaag, dat laten we aan jou over!

Het liedje ‘abcdefu’ kennen we natuurlijk wel, razendpopulair op TikTok en dan gaat de rest eigenlijk vanzelf. Daarnaast is GAYLE ook gewoon een te gekke artiest! Gayle produceerde zelf mee aan het liedje, dat verder Jimmy Fisco als director en Kristina Russo als producer kende. En nu is daar die brute cover Our last night!

Tune Of The Day: 18-03-2022

Als je goed luistert naar de tekst van abcdefu, waarvan je de titel in zijn geheel in kleine letters hoort te schrijven! Dan kom je al snel tot de conclusie er gezongen wordt over een verbroken relatie. In een interview vertelde de pas 17-jarige zangeres Gayle uit het Amerikaanse Nashville dat ze na het dumpen van haar ex-vriendje in eerste instantie aardig wilde blijven, maar niet veel later genoeg kreeg van zichzelf en haar woede en frustraties er uit wilde gooien.

Zo ontstond dus de wereldhit abcdefu. Gayle heeft inmiddels meerdere versies van het nummer opgenomen, waaronder een ‘chill version’ en een ‘angrier version’. Echter zijn beide geen partij voor de scheurende gitaren en zang die Our Last Night gebruikt om dit liedje te vertolken.

cover abcdefu van our last night als tune of the day bij fsom magazine

Our Last Night

De band ‘Our Last Night’ formeerde zich al in het begin van 2004. De broers Trevor en Matthew Wentworth vonden het wel tijd om hun hobby wat serieuzer aan te pakken en kwamen met de EP ‘We’ve been holding back’.

Amper een jaar later kwam hun tweede EP ‘Building Cities from Scratch’ er al aan en in 2006 was de groep pas echt compleet met de definitieve komst van Colin Perry, Alex Woodrow en Tim Molloy. Aan het begin van 2007 tekenen ze een contract bij Epitaph Records en op dat moment gingen ze ook toeren. Trevor was op dat moment pas 13 jaar oud!

In 2011 duikt de band zelfs op in Tokyo voor een groots concert. Hier kennen we ze vooral van vele fantastische cover op hun YouTube kanaal, dat zeer de moeite waard is om te volgen. De stijl die ze altijd gebruiken in hun eigen muziek en de covers kan het beste omschreven worden als metalcore. Alhoewel in hun laatste single ‘Cold Blooded’ zelfs een heuse rap van Trevor te horen was…

Check hier de ‘Tune Of The Day’ gisteren!

Artikel door: Bas de Goede / thedutchbeerdad   Untappd & Instagram: thedutchbeerdad 

Wij zoeken bloggers! Vind jij het leuk om te schrijven over jouw passie en heb je talent? Stuur dan een mailtje naar info@fsom.nl met als onderwerp: Bloggers gezocht! Je leest meer over het ontstaan van FSOM Magazine op de ‘over ons‘ pagina.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram