Brouwerij Homeland X Hotel Okura komen met een bijzondere samenwerking

brouwerij homeland met okura amsterdam bij fsom magazine

Brouwerij Homeland X Okura Amsterdam | In Amsterdam is er vanuit liefde en passie voor lekkere smaken een bijzondere samenwerking ontstaan.

Deze bijzondere samenwerking tussen Hotel Okura Amsterdam en Brouwerij Homeland, is op het eerste gezicht allicht wat onwaarschijnlijk, maar niets is minder waar. Beide bedrijven gaan namelijk voor de hoogste kwaliteit en de lekkerste smaken.

Het Ontstaan Van De Samenwerking

Jacco den Hartog (Commercieel verantwoordelijke Brouwerij Homeland) leerde Arjan Speelman kennen via een relatie van de brouwerij. Deze relatie blijkt ook nog eens de stamkroeg te zijn van Arjan Speelman en Jelle Conijn. Den Hartog bracht vervolgens hoofdbrouwer Wietse Postma, hoofd-chef Arjan Speelman en chef Jelle Conijn van het met twee Michelin sterren bekroonde, Ciel Bleu restaurant samen.

Het drietal stak de koppen bij elkaar en kwam als snel tot de conclusie dat er een smaakvolle samenwerking moest komen. En logischerwijs werd dit natuurlijk het brouwen van een mooi bier! Na maandenlang kritisch proeven, proeven en nog eens proeven is het Okura Tripel bier geboren…

brouwerij homeland x okura hotel amsterdam met hun tripel bij fsom magazine

Dé Okura Tripel

Het restaurant ‘Ciel Bleu’ vestigt zich op de 23e verdieping van het Okura Hotel en bij dit hotel is vanaf vandaag deze bijzondere tripel verkrijgbaar.

Het bier is gebrouwen met een bijzonder smakenpallet. Er gaan namelijk nogal bijzondere ingrediënten in het bier. Zo is er in de ketels van Brouwerij Homeland, bij het brouwen van deze tripel, onder andere gebruik gemaakt van batakbes en sinaasappelschil. Dit is een zeer bijzondere combinatie en zorgt ervoor dat dit bier uitstekend past bij de kazen van ‘Ciel bleu’.

Ondanks dat deze tripel “gewoon” 8,7% alcohol heeft, is het bier toch heerlijk subtiel met een fruitige toets. Dit komt onder andere door het gebruik van de Motueka hop. Deze Nieuw-Zeelandse hopsoort geeft dit bier het aangename fruitige karakter.

Jacco den Hartog, Commericeel verantwoordelijke Brouwerij Homeland Amsterdam: ‘Dit soort samenwerkingen zijn voor ons de kers op de taart. Een heerlijk toneel voor ambacht en alle creativiteit.’

Over Brouwerij Homeland

In 2016 vestigde Brouwerij Homeland zich als eerste zelfstandige bedrijf op het Marineterrein. Daarvoor werd dit terrein ruim drie eeuwen gebruikt als het domein van de grote vaart en de Marine. U kent het terrein misschien ook wel van The Amsterdam Beerdays!

the amsterdam beerdays bij fsom magazine

Net als bij de helden van de zee. Zit het avontuur in de harten en zielen van iedereen die betrokken is bij Brouwerij Homeland. Bij de bemanning van brouwerij Homeland zit het ambachtelijk bier brouwen in het bloed, ze hebben daar dus ook nog eens een prachtige locatie voor. Dit is absoluut eens de moeite waard om te bezoeken.

Dit werd wederom bevestigd door dat ze bij de Dutch Beer Challenge, voor het tweede jaar op rij, twee gouden en twee zilveren medailles hebben gewonnen. Bij Brouwerij Homeland brouwen ze ongeveer 25 vernieuwende bieren per jaar!

Binnenkort gaan we verder op avontuur met Brouwerij Homeland en nemen we de geschiedenis onder de loep en natuurlijk de bieren! Tot die tijd kun je ook in ons magazine lezen hoe ik de nieuwe Emelisse White Label bieren onder de loep nam!

Artikel door: Bas (TheDutchBeerDad)

Volg mijn bierbelevingen op Instagram en natuurlijk Untappd. Wil je meer zien? Check dan ook even het YouTube-kanaal van FSOM!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram