The House is een succesvolle duistere animatie

The House | Soms zit je eens te kijken naar het grote aanbod op de streamingdiensten en weet je simpelweg geen keuze te maken. Andere keren ben je een beetje aan het scrollen op Youtube en knalt er een trailer voorbij waarvan je zegt: Hmm, dat ziet er erg interessant uit. Dan weet je in ieder geval wat je die avond gaat kijken. In dit geval gaat het om “The House”.

Drie verhalen

The House is een vertelling van drie korte verhalen die zijn samengevoegd tot een film. Het verhaal draait om een zeer merkwaardig huis waarin zeer merkwaardige dingen gebeuren.

In het eerste verhaal volgen we een arme familie die een prachtig aanbod krijgt. Ze mogen gratis in een groot landhuis gaan wonen maar ze mogen er nooit meer weg gaan. Maar kosten hebben ze ook niet meer. Een merkwaardig verhaal volgt die je soms je hoofd doet draaien van verbazing.

Het tweede verhaal heeft een bouwvakker het huis betrokken en is druk bezig met de renovaties. Maar dit verloopt niet zonder wel heel bijzondere gebeurtenissen. Wanneer na een open huis er ook nog eens twee kijkers achter blijven is de vreemdheid helemaal compleet.

Het derde verhaal volgen we Jen. Die wil het huis langzaam opknappen en de kamers verhuren. Op het moment dat er een kamer klaar is kan ze die verhuren en met het geld van de huur de volgende kamers gaan renoveren. Maar zoals je wellicht verwacht, ook dit gaat niet zonder de nodige bijzonderheden.

Iets anders

Bij animatiefilms denk je wellicht al snel aan Finding Nemo en Toy Story. Dit is echter van een geheel ander caliber. Het zijn drie duistere verhalen waarbij je zelfs soms je medekijkers aankijkt met het idee, wat zitten we nu eigenlijk te kijken. Dit is echter allemaal wel op een positieve manier! De verhalen weten je aandacht vast te houden en zijn zowel creepy als vreemd. Al met al is het dus echt iets anders.

Mocht je nu denken, wat zullen we vanavond eens gaan kijken en heb je iets meer dan anderhalf uur over? Dan is deze film zeer zeker geschikt als potientieel kijkslachtoffer! Have fun!

FSOM Cijfer: 8/10

Artikel door: Peter/ @dutchplaystationgamer
BioShock film in aantocht op Netflix
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram