Hier kun je de wedstrijden van het WK2022 kijken!

wk2022 te zien bij de nos fsom magazine

WK2022 | Het grootste sportevenement ter wereld gaat beginnen. Het WK2022 voetbal dat deze zomer ‘ehhh..’ Winter! Gehouden wordt in Qatar. Het is vrij discutabele keuze om juist dit land uit te kiezen om dit sportevenement te organiseren, maar daar is al genoeg over gezegd. Heel veel mensen zeggen zelf niet te gaan kijken. Maar voor wie wel wil kijken, hebben we een klein overzicht gemaakt.

Het wedstrijdschema is al geruime tijd bekend en we hebben toch het gevoel dat de groep waarin we zitten, niet heel erg zwaar moet zijn. Van een ‘poule des doods‘ is gelukkig geen sprake voor Oranje. Onze eerste wedstrijd spelen we op 21 november om 17.00 tegen Senegal.

Hier bekijk je de wedstrijden van het WK!

In het oorspronkelijke schema zou Oranje de opening van het WK 2022 in Qatar verzorgen, maar in augustus draaide de FIFA dit toch om en nu is Qatar – Ecuador de openingswedstrijd. Op zich logisch, aangezien het organiserende land altijd de opening verzorgt.

Zodra het WK begint hebben we een wedstrijd om 11.00, om 14.00, om 17.00 en om 20.00. Voetbal liefhebbers kunnen er dus lekker voor gaan zitten en hoeven zich geen seconde te vervelend. Er zijn namelijk ook de gehele dag analyses en terugblikken te zien. ‘Oh ja’, en soms zijn er wedstrijden om 16.00!

En dit alles zie je natuurlijk bij de NOS op NPO1. Alle wedstrijden van het WK2022 worden hier live uitgezonden en dit wordt uiteraard ook aangevuld met een dagelijks journaal. Ook kun je via NOS.nl alle WK livestreams volgen op de website die speciaal ingericht is voor het WK2022 in Qatar.

WK2022 schema nos bij fsom magazine
Bron: WK2022-Qatar

In België is het WK te volgen via VRT en RTBF. In Frankrijk via TF1 en beIN Sports en in Duitsland via ARD, ZDF en Deutsche Telekom.

De wedstrijden van het WK2022 in Qatar

Hieronder delen we de groepsindeling nog even voor de zekerheid, maar voor de wedstrijden van Oranje moet je dus 21 november in je agenda vrij houden. Daarnaast speelt Oranje op vrijdag 25 november, wederom om 17.00 en dinsdag 29 november om 16.00 de laatste groepswedstrijd tegen Qatar.

Groep A: Qatar, Ecuador, Senegal, Nederland
Groep B: Engeland, Iran, Verenigde Staten, Wales
Groep C: Argentinië, Saudi-Arabië, Mexico, Polen
Groep D: Frankrijk, Australië, Denemarken, Tunesië
Groep E: Spanje, Costa Rica, Duitsland, Japan
Groep F: België, Canada, Marokko, Kroatië
Groep G: Brazilië, Servië, Zwitserland, Kameroen
Groep H: Portugal, Ghana, Uruguay, Zuid-Korea

Vergeet je in alle hectiek niet dat je ook de mooiste Sinterklaascadeaus moet scoren!

Artikel door: Bas – TheDutchBeerDad

Lees alles over de samenwerking van Adidas en EA SPORTS.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram