Sla je slag en ga Uitgekookt aan het werk
22 april 2021Uitgekookt | Normaliter ben ik van het uitgebreid koken en dan bij voorkeur op een bourgondisch niveau. Maar zo nu en dan kun je dit niet realiseren door tijdgebrek, werk, kinderen of bedenk het maar. Voor die mensen die in dezelfde situatie verkeren als ik, lees dan voor verder over het toffe concept van Uitgekookt!
Uitgekookt is bij uitstek de maaltijdservice die geschikt is voor mensen die soms in tijdnood zitten en toch heerlijk willen eten! Ook kan het een oplossing bieden voor mensen die niet meer kunnen koken of het niet willen! 😉 Met wekelijks de keuze uit een aantal verse maaltijden die bereid worden in een grote moderne keuken, kun je altijd een gevarieerde maaltijd op tafel zetten. Er zijn namelijk wekelijks circa 25 verschillende maaltijden! Van een stamppot met runderlapje, tot aan een dikke wrap!
Uitgekookt hoor!
Ik heb zelf kennis mogen maken met Uitgekookt met een aantal heerlijke maaltijden. Van Spareribs tot Noodles, ik heb ervan genoten. Het was echt super easy en je eet eigenlijk gewoon een magnetronmaaltijd, maar dan wel van een kwalitatief goed niveau. Zo zaten er bij de Ribs zelf heuse Maiskolven, lekker dat ze waren!
Uiteraard kun je ook voor specifiekere maaltijden terecht bij Uitgekookt maaltijdservice. Zo kun je bijvoorbeeld ook suikervrije of vetarme maaltijden selecteren en in ieder weekmenu van 25 verschillende maaltijden, zitten ten minste drie vegetarische gerechten. De ingrediënten in de maaltijd zijn altijd de dag ervoor geoogst en bij voorkeur ingekocht bij lokale telers en boeren. Van oudsher heeft een magnetronmaaltijd de naam dat het vaak bomvol zout en andere conserveringsmiddelen zit, maar bij Uitgekookt is dit dus absoluut niet het geval!
Een ouderwetse magnetronmaaltijd is vaak lang houdbaar en is net zo slechts als een hele dikke pizza met extra veel kaas of een enorme bak friet met zout en mayonaise. De maaltijden van Uitgekookt zijn korter houdbaar en dienen dus in de week dat ze geleverd worden ook daadwerkelijk gedegusteerd te worden. Lijkt mij niet eens een nadeel toch? Mijn ervaring is dat in ieder geval niet. Ik had een heerlijke magnetron maaltijd met een zalmmootje (met huid!). Deze maaltijd was drie dagen houdbaar na binnenkomst, maar geloof me… Die is makkelijk opgekomen! Voor mij is het ideaal om deze maaltijden mee op pad te nemen als ik aan het werk ben. Overal is tegenwoordig wel een magnetron te vinden!
En de straling van de magnetron dan?
En de straling dan? Is het niet slecht om je eten opnieuw op te warmen? Uit onderzoek blijkt dat het eten opwarmen in een magnetron helemaal niet schadelijker is dan in je pannetje of de oven. Voor een kant-en-klaar maaltijd geld eigenlijk hetzelfde als voor alle gerechten. Hoe vetter, zouter of ongezonder de ingredienten. Hoe ongezonder de maaltijd uiteindelijk is en het opnieuw opwarmen van een vaccumm verpakte maaltijd van Uitgekookt kan dus prima!
Daarnaast ontbreken alle toegevoegde middelen om de maaltijden meer smaak te geven of langer houdbaar te maken, want ze zitten al bomvol smaak. Verse ingrediënten in de lekkerste maaltijden en ook nog eens in een handomdraai op je bord! (Lees ook over het onderzoek of een lagere prijs invloed heeft op een gezondere levensstijl.)
Uitgekookt staat voor minimaal 200 gram groente in iedere maaltijd waarbij ook rekening gehouden word met de eiwitten en gezonde vetten. Zo kan een maaltijd van uitgekookt prima een conventionele maaltijd vervangen. Daarnaast kiezen ze er bewust voor om gerechten samen te stellen die koolhydraten met een lage glycemische index (GLI) en worden de groentes in veel gevallen gestoomt i.p.v. gekookt.
Ik ben zo’n grote fan dat dit artikel misschien wel op een reclame blokje lijkt, maar het is echt een product waar ik achter sta. Probeer het zelf eens en check hier het weekmenu. Ik daag je uit om de ervaring met Uitgekookt te delen op Instagram en mij te taggen of een berichtje achter te laten bij mijn post. Als je hieronder op het plaatje van uitgekookt klikt kom je ook direct bij je keuzemenu terecht om 4 maaltijden voor €15,- te scoren ter kennismaking.
Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen (en mede-avonturen!) ook op Untappd! Let’s share! Wist jij trouwens dat het BBQ seizoen nu echt is begonnen? Check ook het recept van deze Vegan Nori Salade!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!
[…] door: Bas / @thedutchbeerdadGa jij al uitgekookt aan de slag?Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik […]
[…] door: Bas / @thedutchbeerdadGa jij al uitgekookt aan de slag?Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik […]