Serious Request voor Het Vergeten Kind

het vergeten kind 3fm serious request fsom magazine

Het Vergeten Kind | Dit jaar zet 3FM Serious Request zich samen met Het Vergeten Kind in voor de 100.000 vergeten kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. Van 18 t/m 24 december gaan de 3FM-dj’s een week lang Het Glazen Huis in om zo geld in te zamelen voor dit goede doel.

Wat is Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. Denk daarbij aan psychische stoornissen, verslaving, gescheiden ouder, pleeggezinnen of grote schulden. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat er kinderen uit huis moeten worden geplaatst. Deze trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Met 3FM Serious Request willen ze juist deze kinderen laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn.

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich samen met Het Vergeten Kind in voor de vergeten kinderen. Van 18 t/m 24 december is het zover! Lees er alles over in fsom magazine

Tijdens diverse georganiseerde activiteiten, geven getrainde begeleiders de kinderen veel positieve aandacht, waardoor ze zich veilig voelen, zichzelf durven te zijn en zich kunnen ontplooien. Omringd door leeftijdsgenootjes ervaren kinderen dat er lotgenoten zijn, waardoor ze zich minder schamen voor hun thuissituatie.

Het geld van Serious Request 2022 gaat onder andere ten goede komen aan het trainen van goede begeleiders. Het trainen van zo’n begeleider kost slechts € 45,-, maar ze hebben wel heel veel nieuwe begeleiders nodig. Deze begeleiders hebben uiteraard ook weer tools nodig en daarom komen 3FM in acties samen met Het Vergeten Kind. Doe jij ook mee dit jaar?

Het Glazen Huis staat in…

3FM Serious Request gaat, net zoals in 2021, warme kleding aan en weer naar Amersfoort. Hier is voor gekozen omdat er vorig jaar vanwege covid-restricties geen publiek bij mocht zijn. Welke Dj’s er plaats gaan nemen in het glazen huis, dat is nog even geheim…

Artikel door: Joshua

Zo bak jij de lekkerste pannenkoeken!

Pannenkoeken bakken bij fsom magazine in het artikel over het vergeten kind.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram