Zo bak je de lekkerste pannenkoeken

Zo bak je de lekkerste pannenkoeken

12 mei 2022 1 Door Bas de Goede

Pannenkoeken bakken | Ik heb absoluut niet het wiel uitgevonden, verre van zelfs. Echter hou ik wel vak koken en wanneer ja Papa wordt, dan moet je wel eens schakelen bij het koken. Het kan niet meer iedere dag saté, kippenlever en varkenhaas zijn. Met kinderen moet je namelijk gewoon regelmatig pannenkoeken bakken, maar hoe bak je nou eigenlijk een goeie pannenkoek?

Een pannenkoek bakken is niet zo makkelijk als dat het lijkt, tuurlijk kun je zeggen dat het voor iedereen mogelijk is om er eentje te bakken. Maar hoe bak je nou echt een goede Pannekoek? Hieronder mijn tips, wie weet kun je er iets meer of herken je jezelf erin. Heb jij ook tips? Deel ze vooral onder dit artikel of op onze Socials!

Mijn tips om pannenkoeken te bakken!

Niet alleen ik, maar wij allemaal bij FSOM Magazine houden van pannenkoeken. Zo besteden wij altijd aandacht aan nationale pannenkoeken dag en met vier dochters moet ik natuurlijk überhaupt met regelmaat aan de bak. En met minder dan perfectie neemt men geen genoegen in huize ‘de Goede‘.

Dus hier zijn ze. Mijn vier tips om legendarische pannenkoeken op tafel te zetten! Allereerst moet je zorgen voor een goeie pan, dit is cruciaal. Dit hoeft natuurlijk niet per se een dure pan te zijn waar ik nu allicht reclame voor zou maken, maar gewoon een goede. Zoals de Tefal pannenkoekenpan waar wij zo dol op zijn ;-), maar bovenal wil ik je meegeven dat wij ook gewoon pannenkoeken bakte in de allergoedkoopste pan van de Action!

Nationale pannenkoekdag vier je zo! Check het bij fsom magazine

Let’s bake! (Some pannenkoeken!)

Naast de pan is voor mij een belangrijk aspect hetgeen waarin je bakt. Koop gewoon lekker een blokje roomboter en ga ermee aan de slag. Wanneer je heel veel pannenkoeken gaat bakken, adviseer ik altijd een paar druppels olie bij je boter. Bij voorkeur zonnebloemolie, maar in deze tijd is olijfolie ook prima.

Doe niet teveel boter in de pan. Het is namelijk de bedoeling dat je pannenkoeken bakt en geen vette pancakes! Die zijn ook wel lekker, zeker met een hard randje, echter gaan je kids deze minder lekker vinden. Pak dus je goeie pan. Gietijzer bij voorkeur, of een pan met antiaanbaklaag. Gebruik bovenal een pan waar jij vertrouwd mee bent, jij en je pan zijn tijdens het pannenkoeken bakken namelijk één!

Het fabeltje dat de eerste pannenkoek altijd mislukt gaan we direct uit de wereld helpen. De enige reden dat je pannenkoek mislukt is het simpele feit dat je pan niet heet genoeg is. Hierdoor bakt het beslag (wat ook goed moet zijn, zeker als je het zelf maakt! Tip 4) sneller aan. Het kan nog altijd zijn dat die eerste pannenkoek mislukt, maar het hoeft niet!

Beslag voor pannenkoeken maken!

Het beslag is ook zeer zeker van belang. Maak je beslag volgens een recept dat jou aanspreekt, en natuurlijk kun je ook voor zo’n schudflesje gaan bij de Lidl. Maar dat is toch zeker minder qua smaak, trust me. Maak je beslag en laat het tenminste een uur of vier rusten, maak het dus ’s ochtends voor je avondmaal.

Je gebruikt dus sowieso boter (niet teveel!) ook al heb je een antiaanbaklaag in je pan. Het zorgt net voor een mooier kleurtje en een romiger mondgevoel. Met de bovenstaande tips kom je een heel eind, maar zorg bovenal voor een wat lobbige structuur bij je beslag. Te dik is niet goed en te dun is al helemaal een ramp!

Ga lekker aan de slag en deel je avonturen! Tag ons en gebruik onze #fsom hashtag! Bon appètit!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Please follow and like us: