Ragequitten met Rage 2?

En dan nu tijd voor een shotje pili pili in de poep. Excuus voor de nogal boude binnenkomer, maar het is de schuld van Rage 2. Een zetpil van een game die zelfs de meest onervaren doetjes doet veranderen in ware Rambo’s.

Storytime

Voor gamers die de eerste worp gespeeld hebben, is het vast warm thuiskomen maar voor ondergetekende was het een onduidelijk kluwen van personages en verhaallijnen. Een beetje als voor de eerste keer met de vrienden van je lief afspreken die dan de hele avond inside jokes maken. Dit is gelukkig niet het soort spel waarbij het verhaal primeert but here it goes.

Nadat een botsing met een asteroïde onze Aarde tot een Wasteland heeft herleid, ziet een techno-fascistische groep “The Authority” onder leiding van General Cross haar kans schoon om de resterende groep overlevers te onderwerpen. Je personage, Walker (m/v, zelf te kiezen), vindt het exoskelet van de laatste Ranger en besluit zich te mengen in de bloederige strijd. Als Ranger, een soort supersoldaat van het verzet, heeft Walker als enige toegang tot verschillende futuristische Arks.

Weapon trippin’

Alsof een uitgebreid arsenaal van krachtige wapens nog niet genoeg zijn, geven deze Arks nog eens toegang tot speciale krachten, telkens handig begeleid van een korte tutorial. Ze leuken de gameplay alleszins aardig op. Wat dacht je bijvoorbeeld van Shatter? Kanaliseer je je innerlijke Fus Ro Dah en kegel je vijanden meters ver met een simpele handbeweging. Met Vortex heb je toegang tot een pulserende, paarse bal energie die alles en iedereen in de buurt als een levende piñata in de lucht laat bengelen. Last but not least is er ook nog de Slam-ability waarbij je Iron Man gewijs je vuist op de grond slaat en een almachtige schokgolf opwekt.

Eigenlijk is er ook nog een vierde kracht Barrier, een krachtveld dat kogels en ander projectiel opvangt. Rage 2 is echter zo gemakkelijk dat ik deze in 60 uur gameplay nooit geactiveerd heb. 
Zeggen dat Rage gemakkelijk is, is als zeggen dat Trump toch niet echt de beste indruk maakt als POTUS. Mijn advies: zet de difficulty lekker op Medium of Hard. Niet dat dat kan verbergen dat de missiestructuur zich na een tijdje met de precisie van een atoomklok begint te herhalen.

Jammer maar waar

De map mag dan wel bezaaid zijn met races, arena gevechten, outposts, roadblocks, authority towers, gigantische gedrochten in ondergrondse netwerken, ballonnen, spy drones, Mad Max-achtige convoys en dan vergeet ik nog wel wat. Toch wringt net daar het schoentje. Al die optional events zijn, nu ja, optional. Je kan per definitie het hele verhaal rondhossen met je standaard assault rifle en geen haan die ernaar kraait. Allemaal goed voor de obsessief-compulsieve avonturier onder ons maar wie tijdens het gamen graag het handje wordt vastgehouden (steekt voorzichtig zijn vinger op), mist dus wel heel wat. Zo ontdekte ik pas dik over halfweg het – sowieso al te korte – verhaal dat er ook nog andere leuke abilities en wapens te ontdekken vielen. Jammer toch?

De graphics daarentegen waren best te pruimen. Gezien de grootte en variëteit van de map en de knettergekke actie, u gebracht door een samenwerking tussen Avalanche Studios (Just Cause) en id Software (Doom, Quake), is het een wonder dat ik steeds van een vloeiende frame rate heb kunnen genieten.

Conclusie

Ondanks de minpunten heb ik mij toch geamuseerd. Rage 2 doet mij een beetje denken aan een hamburger van McDonalds. Al kunnen de toppings nog zo smaakvol zijn, als er maar een schoenzool vlees tussen zit, kunnen we moeilijk van een geslaagde hamburger spreken. Soms hapt die natuurlijk wel lekker weg, anders was de McDo al lang failliet gedraaid.

FSOM Cijfer: 6,5/10

PS: van de platinum zal je geen woedeaanval krijgen! No ragequitting here!

Alle afbeeldingen (op de cover na) zijn gemaakt door FfredericC! Check daarom ook zijn instagram pagina. Link onder de foto’s.

Dit artikel is geschreven door: FfredericC / ps4photomode_ffredericc
Ook YouTube video’s check je op FSOM TV!

Final Symphony II in Het concertgebouw FSOM
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van FFredericC?

A Plague Tale: Innocence Review
The Walking Dead – The Final Season Review
Assassin’s Creed III Remastered Review
Until Dawn – Rush of Blood VR Review

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

6 reacties

  1. […] Ragequitten met Rage 2?A Plague Tale: Innocence – ReviewThe Walking Dead – The Final Season ReviewDays Gone – The FfredericC ReviewFar Cry New Dawn – The FfredericC Review […]

  2. […] Youngblood – ReviewRagequitten met Rage 2?A Plague Tale: Innocence – ReviewThe Walking Dead – The Final Season ReviewDays Gone […]

  3. […] Youngblood – ReviewRagequitten met Rage 2?A Plague Tale: Innocence – ReviewThe Walking Dead – The Final Season ReviewDays Gone […]

  4. […] Arise: A Simple StoryWolfenstein Youngblood – ReviewRagequitten met Rage 2?A Plague Tale: Innocence – ReviewThe Walking Dead – The Final Season […]

  5. […] Youngblood – ReviewRagequitten met Rage 2?A Plague Tale: Innocence – ReviewThe Walking Dead – The Final Season ReviewDays Gone […]

  6. […] Stranding ReviewWolfenstein Youngblood – ReviewRagequitten met Rage 2?A Plague Tale: Innocence – ReviewThe Walking Dead – The Final Season ReviewDays Gone […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram