Astro Bot Rescue Mission VR – Game Review

Ik ben atheïst in hart en nieren maar deze week begon ik toch te twijfelen. Want, jongens en meisjes, een wonder is geschied. Mijn vriendin heeft voor het eens in 12 jaar zowaar langer dan 10 min gegamed en dat is volledig de verdienste van (tromgeroffel) Astro Bot Rescue Mission voor de Playstation VR!

Als zelfs je niet gamende vriendin aan Astro Bot krijgt, dan moet het wel een goede game zijn. Het overkwam FfredericC. Check snel zijn volledige game review. 

FSOM.nl

FfredericC Inner.click.

Do the Robot

Één van de party games van The Playroom VR droop zo van potentieel dat er – volledig terecht – een heel spel werd rond gebouwd. Laat ons beginnen met een lichte teleurstelling. Waar de Playroom-versie volledig inzette op sociale interactie met iederéén op de couch, is deze Astro Bot herleid naar een solo ervaring. Blijkbaar belemmerde die oorspronkelijke visie de creatieve ontwikkeling van het spel te veel en werd deze steeds schaarser wordende coop feature ergens mid-development achterwege gelaten. Daarom dat er op de achterkant van het spel nog steeds “1-4 spelers” staat te lezen.

Astro Bot game review VR Playstation gaming. op FSOM Magazine

Daar stopt het slechte nieuws eigenlijk. Al van het begin word je meegezogen in een kleurrijk en kinderlijk eenvoudig verhaal. Een bijzonder stoute alien slaat je ruimteschip voor je ogen aan diggelen. Een meer dan honderdkoppige bemanning, bestaande uit miniscule robotjes vliegen als ongeleide projectielen door de ruimte. Ze belanden uiteindelijk samen met de brokstukken van je schip op 5 onontgonnen planeten, de één nog gekker dan de ander.

Ter land, ter zee en in de lucht

Hoewel sommige thema’s soms iets te cliché aanvoelen (een Aziatisch level met bamboe en werpsterren..) of wat diepgang missen, blaakt het leeuwendeel van de levels van een gezonde fantasie en originele ideeën. Geruggesteund door gedetailleerde graphics en een quirky soundtrack brengt de game je in geen tijd in vervoering. Met een constant bombardement van nieuwe gimmicks, wapens en enemies verhult Japan Studio de lineaire levelstructuur en beperkte moves van je personage.

Als zelfs je niet gamende vriendin aan Astro Bot krijgt, dan moet het wel een goede game zijn. Het overkwam FfredericC. Check snel zijn volledige game review. 

FSOM.nl

Bovendien heb je naast de eindmeet halen ook een tweede maar even belangrijk doel, namelijk de verdwaalde Astro Bots oppikken. Je vindt ze meestal wel gemakkelijk in grappige en/of benarde situaties die je meer dan eens doen grinniken. De best verstopte kereltjes zijn enkel te vinden door extensieve nekgymnastiek. Boven, onder, om de hoek of achter je. Je houdt er net geen whiplash aan over. Het wordt helemaal een spelletje verstoppertje voor gevorderden als je op zoek moet naar de chameleons, excuseer space chameleons.

(Geen) Kinderspel

Deze unlocken een set onverbiddelijke challenges die de moeilijkheidsgraad van deze Platinum toch een paar punten naar omhoog brengen. Enkel met een perfecte tijd of score versterk je je crew met extra bemanningsleden.

Ook de eindbazen van elke planeet gooien nog eens alles in de strijd om je het leven zuur te maken. Ik had bij momenten van pure frustratie mijn controller naar de maan kunnen keilen.

Als zelfs je niet gamende vriendin aan Astro Bot krijgt, dan moet het wel een goede game zijn. Het overkwam FfredericC. Check snel zijn volledige game review. 

FSOM.nl

Conclusie

Astro Bot Rescue Mission VR – Game Review | Astro Bot Rescue Mission is één van de meest, zoniet de meest complete VR game en all-time platformers die ik al heb mogen spelen (thanks Peter aka DutchPlayStationGamer voor het uitlenen). Een spel voor jong en oud, genereus in content, oogverblindend mooi, dat dankbaar gebruik maakt van alle troeven die virtual reality te bieden heeft. Dit maakt hem niet alleen een must-have en must-buy maar vooral een must-experience.

Als ze bij een opvolger erin slagen om er iedereen op de sofa bij te betrekken, geef ik met veel plezier de maximum score.

FSOM Score 9/10

Artikel door: FfredericCthe.inner.click
#gamersunite @fsommagazine

Astro BOT. VR Game review van ffredericc inner.click op FSOM Magazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

FSOM magazine FSOM tv banner entertainment. Als zelfs je niet gamende vriendin aan Astro Bot krijgt, dan moet het wel een goede game zijn. Het overkwam FfredericC. Check snel zijn volledige game review. 

FSOM.nl

Meer voor jou!

Review: Arise: A Simple Story
Wolfenstein Youngblood – Review
Ragequitten met Rage 2?
A Plague Tale: Innocence – Review
The Walking Dead – The Final Season Review

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram