Pokémon – Let’s Go Pikachu/Eevee Review

Gotta catch ‘em all! – Herinneringen ophalen is vaak een hele leuke bezigheid. Hoe vaak zit je wel niet met vrienden te praten over “vroeger”. Weet je nog die keer dat… of weet je nog dat hij/zij toen… Bij Gamefreak en Nintendo moeten ze een beetje hetzelfde hebben gedacht toen ze met de ontwikkeling zijn begonnen van Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Pokémon: Let’s Go, Eevee. Oude tijden herbeleven maar dan met de grafische pracht van vandaag. Ben jij klaar om Kanto nogmaals te verkennen?

Een stukje geschiedenis

22 jaar geleden, op 27 februari 1996 verschenen in Japan twee spellen voor de Gameboy in de vorm van Pocket Monsters, Red en Green om vervolgens op 15 oktober 1996 een revisie uit te brengen als Pocket Monsters Blue. Drie jaar later, op 5 oktober 1999 kregen wij Pokémon Red en Pokémon Blue. Ik was toen 12 jaar oud.

Het enige wat nog miste was een Pikachu die, net als in de serie, achter je aanliep. Nou, ook dat hebben ze bij Gamefreak gehoord en met Pokémon Yellow hebben ze die wens van de fans ook in laten gaan.

Pokémon Go & Nintendo Switch

Na Gold, Silver en Crystal zijn de games een beetje aan mijn aandacht ontsnapt. Ik heb het nog eens geprobeerd op de Nintendo DS maar het wist me niet meer zo te pakken als voorheen. In juli 2016 kwam er echter een klein spelletje op de markt met de naam Pokémon Go. Te spelen op elke iPhone of Android based smartphone en ook nog eens volledig gratis! Zelf op pad, zelf de virtuele diertjes vangen en zelfs de mogelijkheid om de monstertjes te zien in de echte wereld. We mogen wel stellen dat die de Pokémon games een flinke klapper gegeven heeft want de populariteit is wellicht nog nooit zo hoog geweest.
Met de komst van de Let’s Go games is het spelen van Pokémon op de Nintendo Switch een feit. Ook betekent dit dat er eindelijk een volwaardig Pokémon avontuur te spelen is op je tv, zonder dat je daar extra hardware voor moet aanschaffen (looking at you Super Gameboy).

Let’s Go

In voorgaande games, met uitzonder van Yellow, kies je je eigen starter. In de eerste generatie kon je kiezen uit Bulbasaur, Charmander of Squirtle. In deze game kies je al voor je begint met spelen voor je starter aan de hand van je editie keuze, Pikachu of Eevee. Wel moet je eerst het monstertje vangen en hier word je geintroduceerd in de nieuwe manier van Pokémon vangen. Waar je in vorige installments een bal kon kiezen die automatisch gegooid werd moet je nu zelf actief iets gaan doen! Dit doe je door met je Joy-con een gooibeweging te maken richting de tv. Op dat moment gooi je een Pokéball en is het hopen dat je het beestje vangt.
Nu heb je je eerste Pokémon, je hebt een PokéDex ontvangen van Professor Oak en ga je daadwerkelijk op reis. Vanaf hier merk je de verschillen ten opzichte van vroeger. Voorheen liep je door het lange gras en was het volledig willekeurig of en welke Pokémon je tegenkwam. Met de Let’s Go games zie je de Pokémon op het scherm voor je de confrontatie aangaat om ze te vangen. Dit leidt dan ook direct tot het tweede grote verschil tussen Let’s Go en de vorige games.

Gotta catch ‘em all

Wanneer je de confrontatie aangaat met een wilde Pokémon verschijnt er een cirkel op het scherm waar je de bal in moet gooien. De vangkans is afhankelijk van twee factoren, de kleur van de cirkel (groen, oranje, rood) en de graad van de worp (nice, great, excellent). Door gebruik te maken van berries zoals de Razz of de Nanan berry kun je de moeilijkheid van het vangen verbeteren en de kleur veranderen van rood naar oranje of zelfs groen. Natuurlijk heeft het type bal die je gooit hier ook direct invloed op. Door een succesvolle vangst heb je niet alleen een nieuw monster in je bezit maar train je ook nog eens de Pokémon in je party. Kortom een win-win situatie

Het zal je ook opvallen, wanneer je twee keer dezelfde Pokémon vangt, je een Catch Combo krijgt. Hoe hoger deze combo, hoe beter de statistieken van deze Pokémon zullen worden. Ook verhoogt het de kans op de shiny variant!

Door het nieuwe vangsysteem is het systeem is de snelheid van het spel een stuk opgeschroefd en dit komt het spel zeker ten goede.
Deze verandering zegt echter niet dat de gevechten uit de game zijn verdwenen, integendeel. De bekende turn-based combat is nog steeds aanwezig.

Pokémon League en Team Rocket

Dat het vangen van Pokémon is veranderd wil niet zeggen dat de typische elementen van een Pokémon game zijn gewijzigd. Zoals genoemd zijn de gevechten nog steeds aanwezig zoals altijd en dit brengt ook met zich mee dat je Gym’s moet gaan uitdagen om zo de desbetreffende badges te winnen. Na het verzamelen van alle acht badges kun je naar de Indigo Plateau om daar de Elite Four te verslaan.
Dit is dan weliswaar het uiteindelijke doel in de game maar dit doel bereik je niet zomaar. In elke game in deze langlopende reeks zit een groep slechteriken die je het leven zuur maken. Omdat we terug gaan naar de roots zijn dit de bekende schurken van Team Rocket. Dit houdt natuurlijk in dat we ook Jesse, James en Meowth tegen het lijf gaan lopen!

Multiplayer

Het ruilen van Pokémon ging in het verleden heel anders dan vandaag de dag. Vroeger moest ik met een linkkabel op pad om te ruilen of te vechten tegen andere trainers. Tegenwoordig kunnen we gelukkig gebruik maken van het internet. Je moet echter wel persoonlijk contact opzoeken met een trainer. Ruilen en vechten gaat door middel van een code van drie afbeeldingen. Je moet dus beide bijvoorbeeld Pikachu, Eevee, Bulbasaur invoeren om een verbinding tot stand te brengen.
Naast deze manier van spelen is het nu ook mogelijk om de game samen te spelen. Je kunt gezamenlijk een Pokémon gevecht aangaan of een Pokémon vangen.

De legendarische Mew

De grote vraag die wellicht iedereen bezighoudt die deze game gekocht heeft, kan ik Mew ook krijgen. Het antwoord is: ja, dan kan. Hier moet je echter wel de extra Pokéball controller voor kopen! Buiten het feit om dat je de game kunt spelen met deze speciale controller kun je ook een Pokémon in de bal stoppen en met je meenemen. Op deze manier kun je snoepjes verzamelen en versterk je je de band met het monstertje. Koop je de bal nu dan zit Mew er al in! Deze kun je overzetten naar je game en dit is, op moment van schrijven, de enige manier om een Mew te krijgen. Wil je Mew, koop dan de controller. Maar doe het wel snel want dit is een tijdelijke actie!

The verdict

De Let’s Go avonturen zijn een ware trip down memory lane. Van de muziek, de geluidjes, de omgevingen en de gym’s, alles wat je kent uit de eerste games vind je in Let’s Go. Met de upgrade van het vangsysteem is de snelheid van het spelen verhoogt en hierdoor is ook de fun factor verhoogt. Nieuwe generaties zullen met deze Let’s Go edities een eenvoudigere kennismaking hebben met de wondere wereld van Pokémon. Veteranen zullen alles herkennen en zo snel mogelijk een weg vinden naar de legendarische Mewtwo.
Al met al is dit avontuur een zeer vermakelijk avontuur die je uren zoet zal houden om je Kanto Pokédex, wellicht nogmaals, volledig te maken. Trainers, Go Catch ‘em All!
#FSOM cijfer: 9/10

Help me, help you

Ben je nu geinsteresseerd in deze game? Koop het dan door te klikken op onderstaande link!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld of DutchPlayStationGamer.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram via CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!

Check back every saturday!
Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!
Ben jij of is jouw onderneming/product op zoek naar een partner
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven?
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com!

Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.

Social Media Management, Social Media HOSTING & Micro Marketing.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. Pokemon blijft altijd leuk.

    1. Dat vind ik nu ook! Gotta catch 'em all!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram