New Zealand Sunshine is een bijzondere samenwerking

new zealand sunshine

De oudste bierbrouwerij van ons land staat natuurlijk in Wijlre. Juist, we hebben het over Brand. De brouwer komt met een serie collabs, die ze geheel toepasselijk de ‘Collab Brewer Series’ noemen. De eerste collab, de New Zealand Sunshine, is gebrouwen samen met Brouwerij Noordt uit Rotterdam.

Wat voor ‘sunshine’ bier is het?

De New Zealand Sunshine is een lager met 6,5% abv. Dit ondergistende bier is gebrouwen in samenwerking met Noordt uit Rotterdam. Deze brouwerij heeft de afgelopen jaren al meer dan eens mooie lagers uitgebracht. Herinnerd u zich het lagerlab nog?

New Zealand sunshine

Door het gebruik van New Zealand-hoppen heeft het verfrissende bier een tropisch en fruitig karakter. Het bier, dat niet alleen prima past bij het voorjaarsseizoen, maar ook naast een hele dikke bbq! Wordt helaas enkel en alleen afgevuld op fusten.

De New Zealand Sunshine is vanaf half mei verkrijgbaar bij de proeflokalen van brand. Hier vind je een overzicht van de Brand Proeflokalen, waar je de New Zealand Sunshine kunt drinken!

De samenwerking

Deze bijzondere New Zealand Sunshine werd op maandag 2 mei jl. gepresenteerd bij Brouwerij Noordt in Rotterdam. Rob Habets, brouwmeester van Brand, en Peter Rouwen, hoofd brouwzaken van Noordt, vertelden in aanwezigheid van aangesloten horecarelaties van Brand, hoe ze tot dit smakelijke voorjaarsbier zijn gekomen.

Rob Habets is trots op de eerste collab uit een serie van toekomstige collaborations brews: “we zijn erg blij dat het bier zo goed gelukt is en kunnen niet wachten het in de horeca te proeven”. Peter Rouwen is erg tevreden over het resultaat van de samenwerking met Brand: “de samenwerking met Rob en Brand hebben ons als brouwerij en brouwteam zeker verder gebracht“.

Ook zal dit bier tijdens het Nederlands Bierproeffestival, in de Week van het Nederlandse Bier (19, 20 en 21 mei 2022), geschonken worden. Daar gaan Brand en Noordt samen een stand bemannen in de Grote Kerk in Den Haag.

De Brand Collab Brewer Series is een nieuw initiatief van Brand Bierbrouwerij, een idee mede geboren op vele verzoek van de Brand-horecazaken. Deze zaken gaven aan graag een uniek bier te kunnen schenken, met de New Zealand Sunshine is er een begin gemaakt met het voorzien in die behoefte.

Het is de bedoeling dat er twee keer per jaar een Op = Op bier gebrouwen gaat worden speciaal voor de Brand-horecazaken. In het najaar volgt #2/2022. Ook dan zal Rob Habets een collab gaan brouwen met Brouwerij Noordt. Het zou dus zomaar eens een langdurige samenwerking kunnen worden.

Hier lees je precies wat een Russian Imperial Stout nou eigenlijk is. Lees hier ook meer over De Thuisbar en Wat Proeven we vandaag.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share! #beergeeksunite

bier-compagnie in samenwerking met thedutchbeerdad op fsom In de Collab Brewer Series is het tijd voor de eerste batch. De eerste batch is bijzondere  New Zealand Sunshine geworden. Lees er alles over bij FSOM Magazine.
Scoor nu extra voordelige de provinciebox van Bier-Compagnie.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram