Dit zijn dé Vijf voordelen van kunstgras

vijf voordelen van kunstgras

Kunstgras | Waarom nou kunstgras? Echt gras is toch veel leuker, veel mooier en veel beter? Nou, aan die gedachtes ga ik gauw wat doen. Hier een overzicht van de vijf voordelen van kunstgras!

Persoonlijk vind ik dat we de natuur veel meer de natuur moeten laten zijn en blijven, maar waarom dan wel kunstgras? Misschien omdat we het niet hoeven te bemesten en verticuteren? Dat inderdaad ook, maar er zijn nog veel belangrijkere redenen.

1. Nooit meer grasmaaien!

Het allerbelangrijkste voordeel is natuurlijk dat je nooit, maar dan ook nooit meer hoeft gras te maaien. Waar gras maaien soms heus wel therapeutisch kan zijn, is het vooral veel werk! Je moet het gras namelijk bemesten, de kantjes bijhouden en ga zo maar door. Wanneer je kiest voor kunstgras, heb je gewoon altijd een mooi tapijt in je tuin!

2. Besparen op drinkwater!

Juist, je gaat besparen op je drinkwater. Misschien klink ik nu wel als een milieuactivist, maar het is toch echt een enorm voordeel. Wanneer er een langere, warme en droge periode is, zul je toch aan de slag moeten met sproeien.

Of je nou een tuinslang hebt, of een dikke sproei-installatie. De kraan moet toch echt aan! En dat is tegenwoordig vrij kostbaar aan het worden, wanneer je kiest voor kunstgras… Kun je gewoon je zwembad vullen met dat water!

Wil jij kunstgras of zweer je gewoon bij het echte werk? Wat er ook van toepassing is, deze vijf voordelen van kunstgras krijg je cadeau! Nooit meer sproeien!

3. Kunstgras is ideaal voor kinderen!

Het is toch wel heerlijk dat je kinderen gewoon in de tuin kunnen spelen zonder gemor en gezeik. En het liefst dat jij dan even lekker tot rust kan komen, met kunstgras zit je ook hier weer goed. Let wel op dat je het juiste kunstgras koopt!

Er is veel verschil in kwaliteit op het gebied van kunstgras. Niet alleen voor het oog zit er duidelijk (prijs) verschil in, maar ook in de kwaliteit. Zo heb je met de voordeligere (en dus vaak dunnere) kunstgrassoorten een probleem als je kind een sliding maakt of van de glijbaan afsjeesd. Juist, een dikke brandwond! Bespaar niet op de kwaliteit van je kunstgras en investeer in een goede mat.

Zo heb jij een onderhoudsvrije mat die je alleen aan het einde van een lange dag even moet aanvegen.

4. Kom op met dat zwembad!

De grootste ramp die zich in ons huishouden voltrekt, is toch wel het zwembad van de kids buiten. Wij hebben een heerlijke afgesloten tuin, maar dat zorgt ervoor dat het in de zomer al vroeg op de dag erg warm is. Iets met gunstige zon geloof ik!

Zet je het zwembad van de kids, en jezelf natuurlijk, op je goed onderhouden grasveldjes. Dan kun je er vanuit gaan dat je na een paar dagen zeer teleurgesteld zal zijn wanneer je het zwembad weer opruimt. Want ook al gebruik je van die mooie rubberen matten (die tegenwoordig ook een godsvermogen kosten!), ja gazonnetje gaat eraan!

Met kunstgras is dat niet het geval, gewoon lekker helemaal niks aan de hand!

Wil jij kunstgras of zweer je gewoon bij het echte werk? Wat er ook van toepassing is, deze vijf voordelen van kunstgras krijg je cadeau! Kunstgras is namelijk lekker duurzaam!

5. Duurzaamheid en recyclebaar

Ik ontkom er niet meer aan dat ik nu als milieuactivist wordt gezien! En omdat ik soms best wel ‘goed’ bezig ben, vouw ik nu twee voordelen gewoon in één verhaal. Kunstgras is namelijk erg duurzaam, een goede kunstgrasmat gaat namelijk 10 tot soms wel 25 jaar mee. En in sommige gevallen heb je er ook nog een degelijke garantieregeling bij als dit niet het geval is.

Kunstgras is 100% recyclebaar. Het kan dus zo zijn dat je een matje neer gaat leggen, dat misschien al in een andere tuin heeft gelegen. Al het kunstgras, dus echt 100%! Is volledige recyclebaar en wordt gebruikt in de kunststofindustrie.

Als jou prachtige mooie tapijt erin ligt, wil je die natuurlijk rustig bekijken. Daarom check je hier vijf tips om je eigen gruwelijk overkapping te bouwen! Ben jij overtuigd? Laat het ons weten!

Artikel door: Joshua S.
Lifestyle en meer op @fsommagazine

Volg ons snel op Social Media en vergeet je niet te abonneren op FSOM tv!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram