Na 65 jaar eindelijk een nieuw bier van Rochefort | En TheDutchBeerDad gaat hem proeven!

Rochefort Tripel is een nieuw trappistenbier. En TheDutchBeerDad proeft 'm! Fsom

Rochefort | Na 65 jaar is het eindelijk zover! Een nieuw bier van Rochefort en niet zomaar eentje, want Rochefort komt met een 8,1% sterke tripel om de reeks van Rochefort 6, 8 en 10 te versterken. Nu is dit geen nieuw nieuws meer, maar we gaan hem wel voor t eerst proeven en dat is zeker nieuws!

Een vierde trappist van Rochefort is natuurlijk sowieso goed nieuws voor bierliefhebbers en dan heb ik het zeker over de liefhebbers van de klassieke en traditionele Belgische parels. Wat mij direct opviel is het alcoholpercentage. Deze is vrij laag voor een tripel als je het mij vraagt, uiteraard past hij binnen “de richtlijnen”, maar 8,1% is niet bepaald hoog. Ik ben benieuwd wat dit met de smaak doet…

Let’s taste!

Wanneer je bier gaat proeven doe je dit op de volgende manier. Eerst kijken, wat zie je in het glas. Daarna ga je lekker snuffelen en probeer je bepaalde aroma’s te herkennen (doe daarom nooit je glas tot de rand toe vol!) en last but not least… Je gaat ‘m proeven! Over het proeven van bier heb ik ooit eens een eenvoudige uitleg gedaan in een korte YouTube video over; hoe proef je bier?

Zicht: Lichttroebel, blond en een beetje oranje. Een niet al te compacte schuimkraag die redelijk snel verdwijnt.

Neus: Heel duidelijk komt de citrus naar voren met wat koriander. Wat betreft de citrus gaat het vooral om het schilletje en heel licht herken je ook de binnenkant van een sinaasappelschil. Licht kruidige toetsen maken het geheel af.

Smaak: De smaak is vol en zacht. Het zachte komt vooral door het feit dat er vrij weinig koolzuur in dit bier zit. Best opmerkelijk voor een tripel, maar de zoetigheid komt daardoor wat voller naar boven. Nog altijd zit er een mooi citrus DNA in en ook de kruidigheid proef je behoorlijk. Al met al wel een prima bier!

Rochefort Tripel

Alle bieren die ik beoordeel op Social Media en natuurlijk voor FSOM, gaan op basis van de Untappd rating. Dit bier heb ik een 3,50/5 beoordeling gegeven, dit komt vooral omdat ik dit bier net wat te weinig koolzuur vond hebben. Er mag wel wat meer pit in! Desalniettemin is het best een smaakvol bier en zeker geen slechte!

Check hier mijn Untappd rating en join mijn bieravonturen op Untappd. Scoor ‘m dus vooral en laat ons vooral even weten wat jij van deze nieuwe Trappist vindt!

Ter afsluiting nog even iets totaal anders! Heb jij ‘Straight Outta Haarlem’ al geproefd? Bekijk hier snel mijn volledige review van deze West Coast IPA! En ook niet vergeten dat er eind november een te gek event op je agenda moet komen te staan! Namelijk de Untappd Virtual Tasting!

Klik op de afbeelding voor meer informatie over dit geweldige event! Besluit je één van de pakketten te bestellen en mee te doen aan deze Virtual Tasting? Gebruik dan de code ‘DUTCHBEERDAD20’ voor die dikke korting!

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram