#BlogVanEenVader | De doe het zelf kidsproof TV kast

Kidsproof tv kast met thedutchbeerdad

Daar was ie dan eindelijk! De nieuwe televisie, nadat de oude was overleden na bijna tien jaar trouwe dienst, werd het tijd voor een nieuwe. Daar zal vooral oxxio ontevreden over zijn, aangezien de oude een enorme 52” plasma scherm had en de nieuwe een veel beter energielabel heeft. Uiteraard moet hij wel groter zijn dan de oude, want er zijn natuurlijk wel prioriteiten in het leven! Maar hoe zet je nou zo’n televisie in huis met vier dochters?

Voor de mensen die het nog niet weten. Ik ben papa van vier dochters. De oudste is vijf jaar oud en de jongste is net één geworden. Een drukte van jewelste, maar als de avond aanbreekt dan wil papa wel gewoon even rustig voetbal kijken. De upgrade naar een nieuwe en grotere televisie is er eentje waar ik wel blij mee ben, maar nog veel belangrijker. Hoe ga je de televisie neerzetten? Hoe werk je de snoeren weg en het aller aller allerbelangrijkste is natuurlijk…. Hoe hou je de televisie netjes met al die spelende kinderen?

Het Probleem

Televisie kasten en meubels zijn er in vele soorten en maten. Van een lage prijs tot honderden euro’s en van een klein meubeltje tot aan volledige wandmeubels.

Ze hebben alleen allemaal één ding gemeen. Ik vind ze helemaal niets! Een enorme wandkast waar de tv op of in komt te staan is niks, aan de muur hoeft ook niet voor mij. Al helemaal niet in een wandkast en zo’n kant en klaar meubel keur ik sowieso af, want die zijn veel te laag. Te laag? Ja, te laag! Weet je nog dat ik hierboven schreef dat ik vier dochters heb! 😉

De Oplossing

Zelf een televisie meubel bouwen is dus eigenlijk de enige optie! Dat idee kreeg al snel vorm, want er waren twee eisen waar de kast vooraf aan moest voldoen. Het materiaal moest steigerhout worden, want dit is met afkortzagen makkelijk te zagen en past volgens mijn wederhelft het beste bij het interieur.

U begrijpt het al dat tweede was vooral van belang. Daarnaast moest de kast minstens 90cm hoog worden, zo hoog als een commode om te voorkomen dat er vieze vingertjes of erger op de beeldbuis terechtkomen.

Even snel pen en papier erbij pakken en aan de slag. Veel televisie meubels zijn ook vrij diep en komen dus best flink je huiskamer in. Ik koos ervoor om hem slechts twee steigerhoutplanken diep te maken, dit kwam neer op 2x 20cm. De hoogte is dus minimaal 90cm en snel kwam ik zelfs op 92 cm uit, let wel op. Als je je televisiemeubel nog hoger maakt wordt het nekpijn kweken. Trust me!

Op de bovenste etage komt natuurlijk de televisie te staan, omdat we een redelijk grote huiskamer hebben, besloten we om de kast wel heel breed te maken. De kast is dus 250cm breed geworden, hierdoor gebruik je aan de bovenkant dus gewoon de volle lengte van een steigerhoutenplank.

Je kunt naar de bouwmarkt gaan voor je steigerhout, maar ik vind het prettiger om even online te surfen. Niet alleen voor het hout trouwens, want mocht je nou geen afkortzaag hebben, dan kun je ook prima even zoeken bij het geweldige aanbod cirkelzagen. Deze zijn vaak wat voordeliger in de aanschaf en uiteraard kun je ermee zagen!

Na kort zoeken bleek dat een houthandel 20km bij ons uit de buurt ongeveer 35% goedkoper was dan de bouwmarkt, dus ging de aanhanger achter de auto en haalde ik een flinke stapel op.

Het resultaat

Na wat meetwerk, zaagwerk en schroefwerk mag het resultaat er zijn. We hebben nu dus een televisiemeubel dat 92cm hoog is en 250cm breed. Met verschillende vakken eronder kan alle apparatuur mooi opgeborgen worden, aan de achterzijde heb ik beugeltjes geplaatst om alle kabels en dergelijke wat netjes weg te werken.

Dat is hem geworden. De Kidsproof tv kast die je simpel zelf kunt bouwen! 

FSOM Magazine

De onderkant hebben wij bewust open gelaten om hem decoratief op te vullen met de fruitkistjes en de jerrycan. Uiteraard kun je de onderkant dichtmaken om meer opbergruimte te creëren, maar met vier kids in huis hebben we gelukkig elders al voldoende ruimte. Hierdoor kan de huiskamer, conform papa’s eisen, gewoon lekker een rustige plek zijn om even heerlijk relax onderuit te zakken. Dit kan natuurlijk op elk tijdstip van de dag, want de televisie staat veilig en hoog genoeg om beschermd te zijn tegen die chipsvingers! 😉

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram