Mumford and Sons Delta Tour – Live @ Ziggo Dome

Het is altijd een feest om naar een concert te gaan van een band die je helemaal te gek vindt. Voor mij is Mumford and Sons zo’n band. Van de folk van Sigh no More en Babel, de pop/rock van Wilder Mind en het genuanceerde, persoonlijke en rustige geluid van Delta. Na Sigh no More zag ik ze live op Pinkpop waar ze Babel aankondigden. Na Wilder Mind zag ik ze zowel in Goffertpark als in de Ziggo Dome. Nu is het tijd voor de Delta Tour.

Delta

Met het nieuwe album kreeg de band verschillende reviews. De ene zei dat ze te ver van hun originele sound afdreven, anderen zagen het als een andere sound van dezelfde band. Zelf vind ik het eerdere werk het beste maar desondanks vond ik Delta een tof album, zoals ik ook aangaf in mijn review.

De vraag was nu natuurlijk, hoe pakt dit live uit en hoe past het tussen al het eerdere werk? Nou, hier wisten de heren wel raad mee. Vanaf het moment dat ze opkwamen tot het moment dat ze het podium verlieten hadden ze het publiek mee. Springen op Little Lion Man, uit volle borst meezingen met I Will Wait.

Ingetogen

Zoals we ondertussen gewend zijn van de band spelen ze vaak de meest intieme nummer met z’n vieren rond een microfoon en enkel een acoustische gitaar. In het verleden werden Timshel en Thistle and Weeds hier veel voor gebruikt. Tijdens dit concert werd het Cold Arms en vervolgens gevolgd door White Blank Page en Forever. Het enige nadeel is dat mensen niet helemaal begrijpen dat ze dan stil moeten zijn. Ah well, you can’t win em all.

Good fun!

Al met al was het een topconcert en is het, voor mij althans, zeker een reden om ze in de gaten te houden om ze nog eens te zien. Live vermengen ze de verschillende stijlen die ze nu hebben prima en door het podium in het midden van de zaal op te zetten zorgde dit voor een intieme sfeer in een toch wel grote zaal.

Nagenieten?

Natuurlijk wil je na zo’n concert altijd nagenieten. En dat kan! De officiele playlist heeft nog nummers erin staan die niet gespeeld zijn maar wij hebben de lijst van die avond, precies zoals het hoort! En inclusief de cover van de originele band The Middle East.

Was je er ook bij? Wat vond je er van? Laat het weten in de comments!

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer


Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Speciaal voor jouw geselecteerd!

Kensington Live in Oosterpoort Groningen
Mumford and Sons – Delta Review

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] Mumford and Sons Delta Tour – Live @ Ziggo DomeRammstein ist wieder da!“Amo” het nieuwe album van Bring me the HorizonBeth Hart – Live at the Royal Albert Hall […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram