Monsterscore Voor The Last Of Us – HBO Serie Breekt Records

the last of us serie bij hbo op fsom magazine

Monsterscore voor The Last Of Us | Het moment waar film- en serieliefhebbers al maanden naar uitkeken, was gisteren eindelijk daar. De première van HBO’s ‘The Last Of Us’. Vaak voldoen dit soort verfilmingen niet aan de enorm hoge verwachtingen, maar met The Last Of Us van scenarioschrijver Craig Mazin, liep dit toch even anders…

Wanneer we spreken over een monsterscore voor The Last Of Us, hebben we het niet alleen over de dikke score van 9,6 op IMDB, maar toch vooral ook over de rating die de serie krijgt op Rotten Tomatoes!

Monsterscore voor The Last Of Us

The Last Of Us is een verfilming van de populaire game uit 2013 en verscheen op 16 januari in Nederland bij streamingdienst HBO. In september schreven wij hier al over toen The Last Of Us official trailer door HBO werd gelanceerd. Vanaf dat moment werd het geduld van de liefhebbers voor een laatste keer op de proef gesteld.

Bij Rotten Tomato staat de Tomatometer voor The Last Of Us op maar liefst 99%! Deze score is op basis van de meningen van kenners en daarnaast is de ‘Audience meter’ op dit platform van belang, maar ook daar is de score monsterlijk! De score van het publiek is 96% bij het schrijven van dti artikel. Het komt zelden voor dat een serie met zo’n score begint van de eerste aflevering.

Ook op het platform van IMDB is er een monsterscore voor The Last Of Us. Met een 9,6 is er een knallende binnenkomer voor de serie met onder andere Pedro pascal en Bella Ramsey.

monsterscore voor the last of us van hbo bij fsom magazine

Evenaring Populariteit van de Game?

Het is maar de vraag of de serie net zo populair wordt als de Game, maar het begin is er! De populariteit van de Game kun je vooral zien aan de verkoopcijfers.

The Last Of Us verscheen op 14 juni 2013 voor de PlayStation 3 en verkocht maar liefst 1,3 miljoen exemplaren in de eerste week. Een jaar later kreeg de verkoop een extra zetje met de komst van een remaster voor de PlayStation 4. Inclusief deze remaster werden er tot aan vandaag bijna 18 miljoen exemplaren verkocht!

The Last of Us draait om hoofdpersonages Joel en Ellie, die avonturen beleven in een post-apocalyptische wereld en vooral dankzij de verhaallijn kreeg het spel goede kritieken. Hele goede kritieken zelfs. En daarom kwam er uiteraard een vervolg, hiervan vind je in ons magazine maar liefst twee reviews, zo maakt onze eigen DutchplaystationGamer een review van The Last Of Us Part II en natuurlijk hebben wij de FfredericC review ook voor je!

Het grote compliment dat de verfilming ontvangt is de letterlijke verfilming van een scene uit de game. Dit is iets waar gamers natuurlijk helemaal van uit hun plaat gaan, maar vrees niet… Ook als je geen game liefhebber bent, dan kan deze serie je bekoren. Kijk maar eens naar de rating van andere filmliefhebbers!

Wij gaan er weer gauw voor zitten en kijken uit naar de avonturen van Joel en Ellie!

Artikel door: Bas

Meer lezen over de crewmembers die alle content maken voor FSOM Magazine? Check dan snel de Crewleden pagina!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram