Dit Is Waarom Je Geen Nieuwe iPhone Meer Wil!

geen nieuwe iphone meer bij fsom magazine

Nieuwe iPhone | De titel prikkelt allicht een beetje je nieuwsgierigheid over de inhoud van dit artikel. Uiteraard mag iedereen van mij doen en laten wij hij wil, zeker in de maatschappij waarin we leven, het is namelijk zo dat bijna iedereen wel de allerdikste nieuwe iPhone wil hebben. Maar waarom eigenlijk?

Dit gaat dus geen artikel worden over de voordelen van een nieuwe iPhone. Die zijn er genoeg! Dit gaat een artikel worden met vier redenen waarom jij gewoon nooit meer een nieuwe iPhone wil! Uiteraard schrijven we dit met een kleine knipoog, maar toch ook zeker met een serieuze ondertoon.

Die serieuze ondertoon komt voort uit het verduurzamen van ons leven als homo sapiens en alle activiteiten, keurmerken en andere dingen die wij daarvoor verzinnen. Maar wat is nou echt verduurzamen? Nou, dat is sowieso reden nummer 1 om géén nieuwe iPhone meer te kopen!

Geen Nieuwe iPhone Meer deel 1

De aller- aller- allerbelangrijkste reden waarom je niet iedere jaar, of nog frequenter, een nieuwe iPhone meer wilt gaan kopen is hetgeen er in Congo gebeurd.

In Congo heb je enorme mijnen waar ‘conflict minerals‘ worden gewonnen. Hiermee bedoelen we onder andere tin en goud. Deze grondstoffen werden reden van een conflict en mensonterende situaties van eind jaren ’90. Die ellende is inmiddels wel bekend in de wereld, maar we onze ogen voor lijken te sluiten, is inmiddels langzaam bekend aan het worden… Maar lijkt oogluikende vergeven te worden.

Het gaat dan om Cobalt. Cobalt is een grondstof dat letterlijk in alle accu’s en batterijen zit die je maar kunt bedenken. Van je nieuwe Tesla tot aan je nieuwe iPhone. In deze podcast wordt haarfijn uitgelegd hoe het precies zit.

Reden nummer 2

Bij reden nummer 1 pakken we natuurlijk direct een serieus onderwerp. En met reden nummer 2 gaan we daar vrolijk mee verder, want we gaan het over geld hebben!

Je zult een iPhone never nooit in de ‘sale‘ kunnen kopen. Althans, geen nieuwe iPhone! Over het algemeen kost iedere nieuwe iPhone een bedrag van ruim €1000,- en met de frequentie waarmee een bedrijf als Apple, maar ook zeker andere bedrijven, nieuwe modellen uitbrengt… Kun je flink op onkosten gejaagd worden wanneer je iedere keer voor de nieuwe gaat.

Anders hoor je er niet meer bij natuurlijk! Ik kies dan wel lekker voor een refurbished iPhone 12!

Epische functies maken reden nummer 3

Nou ja zeg, wat doet een positieve reden in dit artikel? Nou, het voordeel zit hem vooral in het feit dat je al die epische functies als Facetime, Airdrop en iMessage ook gewoon op verouderde toestellen kunt gebruiken.

Je hebt namelijk helemaal geen nieuwe iPhone nodig om gebruik te maken van deze diensten, ook niet als je helemaal up-to-date wilt zijn met deze apps, want ook een oudere of refurbished iPhone heeft de mogelijk om deze apps te optimaliseren.

Refurbished is simpelweg beter!

In dit laatste stukje knallen we nog even wat feiten om je oren die we hadden kunnen plakken in een heel rijtje met aparte voordelen, maar een artikel zoals deze werkt veel beter als hij kort en bondig is! So here it comes!

Smartphone fabrikanten zijn niet heel erg innovatief. Met ieder model dat ze uitbrengen is er wel iets veranderd of verbeterd. Of er zit een net iets betere camera in. Of een nieuw chipje, maar overall zijn de verschillen vaak (niet altijd!) erg klein!

De kwaliteit van refurbished telefoons wordt steeds beter. Bedrijven die zich bezig houden op de markt van refurbished elektronica wordt steeds beter in hetgeen ze doet. Het is niet voor niets dat er veel bedrijven zijn die zich bezighouden met de verkoop hiervan. En ook de ontwikkeling van de iPhone hoesjes wordt steeds beter!

iPhone hoesje op fsom door Joshua

Bij een nieuwe iPhone krijg je er geen oplader meer bij. Dit is zogenaamd een verduurzamingsproject van Apple, maar dit draait natuurlijk gewoon om het maximaliseren van de winst. Mocht je eraan twijfelen, dan kun je nu nog even een kijkje nemen bij reden nummer 1.

Een refurbished iPhone kopen in plaats van een nieuwe iPhone is in alle opzichten eigenlijk gewoon beter. Wanneer je dit doet bij een goede zaak, is het ook gewoon zo dat je drie jaar garantie meepakt en een 30 dagen niet goed geld terug policy. Eigenlijk ben je gewoon dief van je eigen portemonnee als je steeds een nieuwe gaat kopen…

Artikel door: Joshua

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram