Meerdere Final Fantasy incoming!

Final Fantasy XVI | Na Final Fantasy VII Remake smachten veel gamers, waaronder ik, gewoon naar meer Final Fantasy. En dat komt goed uit want als alles een beetje mee zit krijgen we niet één maar drie Final Fantasy titels in het komende anderhalf jaar. Daar gaat mijn hart toch enigzins sneller van kloppen. Let’s dive right in!

Crisis Core

De eerste titel die we mogen verwachten is Crisis Core – Final Fantasy VII Reunion. Dit is een remake/remaster van Crisis Core op de PSP en vertelt het verhaal wat zich afspeelt voor Final Fantasy VII uit 1997. Velen hebben de game wellicht al gespeeld op PSP maar dat het niet minder de moeite waard om de game nu nog eens te spelen. Naast het toevoegen van stemacteurs zijn ook veel updates doorgevoerd in het gevechtsysteem, is het grafisch flink opgepoetst en zijn veel delen gewoon vanaf scratch opnieuw gemaakt! De game zweeft dan ook een beetje tussen een remaster en een remake in. Dat daargelaten komt de game al uit op 13 december en ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan.

Final Fantasy XVI

Na het uitbrengen van de remake is het komende zomer tijd voor een volledig nieuw avontuur binnen de grenzen van Final Fantasy. Summons maken hun terugkeer, al is nog niet helemaal bekend hoe, maar dat ze een grote rol innemen in het verhaal is ondertussen wel duidelijk geworden. Bekende gezichten als Titan, Shiva, Ifrit en persoonlijk favoriet Bahamut zijn in ieder geval terug en er worden vast en zeker nog een aantal toegevoegd aan dit rijtje. Een exacte releasedatum moet nog bekend gemaakt worden maar dat het een warme zomer gaat worden maakt onderstaande trailer wel duidelijk!

Dan nog even de speelduur. In een recent interview werd gezegd dat de speelduur van de game op zo’n 35 a 40 uur zal komen te liggen voor het verhaal en wanneer je dat verdubbelt kun je ook alle side quests en dergelijke meenemen. Tel daarbovenop nog eens de New Game+ mode waarbij je alles wat je in je eerste playthrough hebt behaald meeneeemt om het verhaal nog eens aan te gaan en je kunt een flink aantal uren zoet zijn met deze game!

Rebirth

Dat is fan ben van Final Fantasy VII zal voor vaste lezers geen groot geheim zijn. Mijn PSN ID is CloudStrifeNL en wanneer je mijn review leest over de Remake merk je dat ik hier zeer over te spreken was en nog steeds ben.

Maar het wachten is natuurlijk op het grote vervolg! En daar hoeven we niet eens meer zo gek lang op te wachten. In de winter van 2023/2024 zitten we er warmpjes bij met het tweede deel in deze trilogie! De reis gaat verder waar het eindigde in Remake. De story leidt je wel naar dezelfde plekken komt maar hoe alles zich afspeelt is de grote vraag. Dit werd duidelijk na het einde van FF7 Remake. Sommige fans van het origineel zijn hier niet zo over te spreken maar ik zeg, bring it on! Tot die tijd zullen het moeten doen met afbeeldingen en trailers maar desalniettemin kunnen we het vast goed overbruggen met de releases die nog op stapel staan tot die tijd.

Meer gamenieuws? Check dan onderstaande artikelen!

Moder Warfare 2 verpulverd records
Pokémon Scarlet en Pokémon Violet aangekondigd

Artikel door Peter / @dutchplaystationgamer

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. In de winter van 2023/2024 zitten we er warmpjes bij :P.. Ik hoop het wel 😉

  2. Ik kijk er alvast heel erg naar uit! Recent begonnen met Final Fantasy XV en weer gebeten door de FF microbe. De Crisis Core remaster is alvast gepreordered .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram