Kennis maken met Sherry tijdens de Internationale Sherry Week

internationale sherry week en fsom is erbij

Sherry Week | Gisteren, 7 November, is de Internationale Sherry Week van Start gegaan. De Internationale Sherry Week is een jaarlijks terugkerend festival die de Sherry-liefhebbers samenbrengt door middel van grote en kleine evenementen over de hele wereld. Bas, namens de Fsom redactie, woont vandaag een heuse Sherry Proeverij bij waar wij naderhand natuurlijk over in detail zullen treden.

Tijdens de Internationale Sherry week worden wereldwijd een paar grote en vooral inspirerende online en offline evenementen georganiseerd, zoals proeverijen, lezingen, masterclasses en wijn-spijs workshops. De evenementen worden onder meer georganiseerd door bars, restaurants en wijnhandelaren van over de hele wereld om Sherry fans te inspireren en natuurlijk om deze liefhebbers samen te brengen.

Sherry in Nederland

In Nederland zijn er uiteraard ook verschillende evenementen georganiseerd. Zo kon je vanaf gisteren 7 November bij Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam terecht om speciale sherry-cocktails te drinken! Dat klinkt toch hemels? Tijdens de Sherrybration kun je genieten van een heerlijke cocktail met Saffron Vodka, Palo Cortado Sherry, limoen en banaan. Maar je kunt ook kiezen voor pure Sherry. Bijvoorbeeld door een wine flight te bestellen voor maar €25. Hiervoor krijg je verschillende stijlen Sherry Wijn.

internationale sherry week bij fsom magazine

Parkvilla in Alphen aan den Rijn doet ook mee aan de Internationale Sherry week dit jaar. Hier kun je volop genieten op 8 november van een Sherry-proeverij onder leiding van Ton Wortelboer. Ton gaat je meenemen op een fantastische, maar vooral smakelijke reis met maar liefst 9(!) geweldige ontdekkingen, waarbij elke stijl Sherry Wijn gecombineerd zal worden met een passend hapje.

Sherry in Cocktails?

Maar dat is nog niet alles, want vanaf 9 November schenkt Dutch Courage Cocktails een aantal heerlijke speciale Sherry cocktails. Je maakt kennis met Jerez Sherry en drinkt cocktails waar Nederlandse sterke dranken gecombineerd worden met de fijnste Sherry Wijnen. Denk bijvoorbeeld aan een cocktail met jenever en whisky in combinatie met Sherry. Wij denken dat je deze combinatie geproefd moet hebben.

Last but not least sluit Restaurant Monnikendam in Amersfoort de Internationale Sherry Week af met een Sexy lunch en proeverij. Met de slogan “Van een huisvrouwen drank tot een gastronomische alleskunner” laat Restaurant Monnikendam jou tijdens deze Sexy lunch 6 Sherry Wijnen proeven met verschillende gerechtjes. Oehlala!

Internationale Sherry Week Talkshow

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows en na het denderende succes van vorig jaar, organiseert D.O. Sherry Wijnen op dinsdag 8 november van 10:30 tot 12:00 uur de tweede editie van de online Sherry Show. Deze show wordt uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam en wij van Fsom zaten er dus al vroeger klaar voor! Meer over de Sherry show en welke het beste bij Bas in de smaak vielen, check je later bij ons in het magazine.

internationale sherry week bij fsom magazine
De Internationale Sherry Week van Start gegaan. De Internationale Sherry Week is een jaarlijks terugkerend festival. En wij doen mee! Jerez en de sherry driehoek

Op de website van de Internationale Sherry Week kun je alle evenementen bekijken die plaats zullen vinden tijdens de Sherry Week en natuurlijk moet je even op de website ‘Ontdek Sherry‘ gaan kijken.

Artikel door: Kim (KimMichaelis)

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram