Kunstgras is dé tuintrend van 2023

kunstgras is de tuintrend

Kunstgras is de Tuintrend | Natuurgras wordt massaal ingeruild voor kunstgras. Het tijdperk van natuurgras in je achtertuin lijkt in rook op te zijn gegaan. Ondanks dat kunstgras al heel wat jaren bestaat (denk aan tientallen jaren), wordt kunstgras nu pas echt populair. En waarom is dat? Dat is erg simpel. Kunstgras is onderhoudsarm, je geniet het hele jaar van een mooi groen gazon en kunstgras is ook nog eens duurzaam…

Kunstgras werd in de jaren zestig, een toen nog synthetische grasmat genoemd, de allereerste generatie van kunstgras. Vooral bij sportclubs werd kunstgras erg populair zoals bij de Amerikaanse honkbalclubs. In de jaren zeventig werd kunstgras ook populair bij onder andere hockeyvelden. Sinds het begin van de 21e eeuw heeft ook kunstgras in Nederland een aantal tuinen mooi mogen maken en sindsdien zien we steeds meer en meer tuinen voorzien van kunstgras.

Kunstgras verkleurd niet meer zoals dit in het verleden wel vaak het geval was. Tegenwoordig blijft je groene gazonnetje van kunstgras ook echt groen. Dit komt door de uv wering in het kunstgras. Je hebt misschien wel eens van horen zeggen dat kunstgras wordt afgeraden bij gezinnen met kinderen doordat kunstgras warm of zelf heet zou worden in de zon. Dit kunnen we beschouwen als fabel.

kunstgras is de trend van 2023

Kunstgras is de tuintrend 2023

Kunstgras wordt steeds populairder en gaat zelfs de tuintrend worden dit jaar. En dat snappen wij wel. Kunstgras geeft een prachtig en realistisch uiterlijk aan je tuin, het hele jaar door.

Plus bespaar je flink op je waterverbruik. Absoluut mooi meegenomen in deze bizar dure tijd, maar er is meer. Wat denk je bijvoorbeeld van het niet te hoeven grasmaaien? Geen geel gras meer?

Dus ook geen bemesting. En kunstgras is ook nog eens brandvertragend en zoals wij net in het begin al riepen, duurzaam. Welke weersomstandigheden er ook zijn, je kunstgras gazon blijft altijd mooi. Eerder schreven wij al over de Vijf voordelen van kunstgras.

Kunstgras is de tuintrend & balkontrend!

Een balkontuin behoort ook tot één van de trends van 2023. De balkontuin maakte vorig jaar al een enorme opmars en daar doen we dit jaar nog even een schepje bovenop.

Kunstgras op je balkon? Ja hoor, dat kan! Met kunstgras op je balkon creëer je sfeervolle ruimte. Kunstgras kan gewoon over beton of houten vlonder heen gelegd worden. Maar kunstgras is ook helemaal hot op je dakterras.

Uit diverse onderzoeken van onder andere de universiteit in Wageningen blijkt dat een groene tuin goed is voor je gezondheid. “Je wordt er gelukkiger van, het helpt je beter te ontspannen en verlaagt stress” Dit zou al dé reden moeten zijn om direct kunstgras kopen!

Artikel door: Kim

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram