Dit is de allerslechtste film van 2023!

murder msytery 2 de allerslechtste film van 2023 door fsom magazine

Allerslechtste film | Het jaar is nog niet eens op de helft en wij hebben een winnaar gevonden! Wel in een categorie die niemand graag wil winnen, maar in dit geval is het echt onvermijdelijk!

Je hebt wel eens van die momenten dat je een film op je watchlist zet, zodat je hem later kunt kijken. Wanneer je in de stemming bent. Bij ons op de redactie gold dit voor de opvolger van Murder Mystery uit 2019, met Adam Sandler als Nick (Grown Ups) en Jennifer Aniston als Audrey (Friends), met de logische naam: Murder Mystery 2.

Storyline

Niet alleen de acteur en titel van de film hebben overeenkomsten. Ook de storyline vertoont uiteraard gelijkwaardigheden.

In het eerste deel was Adam Sandler werkzaam bij de NYPD. Werkzaam, maar niet heel erg succesvol is de best passende omschrijving. En Jennifer was kapster. Ze ging op een soort droomreis naar Europa waar ze geconfronteerd werden met de bizarre moord op een miljardair. Dit zouden ze wel even oplossen…

Het gevolg was een matige film, met her en der wat grappige momenten. De film bleef overeind door diverse leuke bijrollen en het ‘Cluedo-achtige’ verhaal. Voldoende materiaal voor een vervolg zou je zeggen…

Murder Mystery 2

Mocht je je nu nog afvragen welke film er met deze prestigieuze titel vandoor is gegaan. Dan moet je nu zeker niet stoppen met lezen. Het is natuurlijk Murder Mystery 2!

Wederom met dezelfde hoofdrolspelers, welke inmiddels zijn afgezakt richting een triestig bestaan In de film wordt de indruk gewekt dat hun huwelijk nogal in het slop zit. Financieel gaat het ook al niet zo best, want hun privédetective onderneming loopt op zijn zachtst gezegd; niet zo goed.

De film begint al heel zwak met een scène waarin ze dit proberen te verduidelijken door een vreemdgaande man te ontmaskeren. Op vrij eenvoudige en stupide wijze wordt duidelijk gemaakt dat het een weinig succesvolle missie is geworden zonder succesvol afgeronde betaling.

allerslechtste film van 2023 is murder mystery volgens fsom magazine

Al snel komt er een uitnodiging van hun oude vrienden en multimiljardair The Maharadja! Hup, naar een privé-eiland, de Kolonel werd weer opgetrommeld, een prachtige Franse schoonheid en verder een aantal kolderieke figuren. De film zwalkt van de ene zwakke scène in de andere, waarin Adam Sandler steeds minder grappig wordt en je je toch steeds meer gaat afvragen wat Jennifer Aniston aan haar gezicht heeft laten verbouwen. En dan vooral, waarom ze dit heeft gedaan!?

Anyway! We dwalen af. De actiescènes zijn nog niet eens zo heel erg slecht, vooral wanneer ze met een bestelbus het oudste café van Parijs verwoesten om vervolgens het koffertje met miljoenen te overhandigen aan de “slechterik”, is nog te bestempelen als één van de sporadische hoogtepunten. Uiteraard gevolgd door een aantal gebeurtenissen die grappig bedoeld zijn, maar absoluut niet zo overkomen. Zoals met heel veel momenten.

De allerslechtste film van 2023

De prijs voor allerslechtste film van 2023 gaat vooralsnog naar Murder Mystery 2 wat ons betreft. Het lijkt ons sterk dat er een film gaat komen die de koppositie gaat overnemen.

Zet vooral je verstand uit. Zet je hersencapaciteit voor de zekerheid op standje ‘hybernatie’. Neem er een paar lekkere drankjes bij en een zak Doritos met dip. Loop vooral tussentijds een paar keer naar de koelkast voor een nieuw drankje, zonder de film in pauze te zetten. En je kunt je allicht wat vermaken, maar let op! Het is echt een waste of time verder!

Op Rotten Tomatoes wordt de film nog beoordeeld als: Kon beter, maar ook een stuk slechter. Dat is wat ons betreft een understatement en onze vrienden van Moviemeter hebben de film dan ook een magere score van 2,51 gegeven! Onze beoordeling blijft echt steken op een 4,5 van de 10.

Op naar een volgend pareltje van deze twee sterren! Meer filmnieuws check je natuurlijk in onze filmhoek ‘Fifty Shades of Movies & Series‘!

Artikel door: Bas

Heb jij deze film nog niet gezien en wil je zelf een oordeel vellen? Check dan hieronder de officiële trailer van de allerslechtste film van 2023 en/of bekijk hem op Netflix.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram