De Snelle Maaltijd Kokos Broccoli Spaghetti

De Snelle Maaltijd Kokos Broccoli Spaghetti

23 februari 2021 1 Door Kim Michaelis

Het Receptenboek | Het leven is al druk genoeg en daarom willen we allemaal makkelijke recepten die je in een handomdraai op tafel kunt zetten. Het maakt in dit geval niet uit of je alleen bent of met je gezin. Easy peasy lemon squizy is het helemaal. We helpen je graag een handje met dit nieuwe recept: Kokos Broccoli Spaghetti!

De Kokos Broccoli Spaghetti zet je echt binnen mum van tijd op tafel! Eerder hebben we ook al een heerlijk kokos pasta recept met je gedeeld. Het is een vegetarisch recept, maar blijf vooral even lezen want aan het einde van dit artikel ga je nog een lekkere bonus vinden voor onze meat lovers – Kipgehakt balletjes.

Wat heb je nodig voor de Kokos Broccoli Spaghetti?

Veel knoflook teentjes [we doen toch vaak stiekem wat meer teentjes dan staat beschreven nietwaar]
Spaghetti
Bouillon blokje x2 (Groentebouillon wanneer je voor de vega variant gaat!)
Peper
Zout
Gember poeder
Gemalen komijnzaad
Broccoli
Kokosmelk

Meten is weten zeggen ze vaak, maar in dit geval, lekker erin mikken op gevoel is ons doel. Zo… dan beginnen we met een pannetje water om je spaghetti in te koken. Doe dit in een bouillon blokje [of 2] en bewaar de bouillon om een soepje in elkaar te gooien de dag erna. Kook de spaghetti zoals je altijd doet.

Hak ondertussen de knoflook fijn en snijdt de broccoli in kleine roosjes + vergeet de stronk niet mee te snijden, zonde om weg te gooien.
Stop de broccoli in een keukenmachine en mix tot kruim.

Verhit in een wok een beetje olie en bak hierin kort de knoflook. Voeg de kruim broccoli toe met zout, peper, gemalen komijnzaad en gemberpoeder. Even op hoog vuur bakken.

Draai het vuur zacht en voeg de kokosmelk toe. Als het goed is, ontstaat er geijk een papje van de broccoli in combinatie met de kokosmelk. Even een beetje laten pruttelen.

Schep de spaghetti op een bord en giet het broccoli kokos mengel eroverheen. Voor je gaat eten roer je het een beetje door elkaar want de kokosmelk gaat linea recta naar beneden op je bord.

Tada, was ‘m alweer! Oh nee jij wacht nu op de heerlijke kip gehakt balletjes 😉 Daarvoor heb je nodig:

Kipgehakt
Bieslook
Chilisaus
Ketjap
Zout
Peper
Gemalen komijnzaad
Beschuit

Let’s Do This!

Gooi de gehakt en al het bovenstaande in een grote kom. Wel even de beschuit verkrummelen. Ook hierbij geldt weer, doe het op gevoel. Dat werkt toch vaak het beste. Op 400gr kipgehakt heb ik 2 beschuitjes verkummeld bijvoorbeeld.

Meng alles goed door elkaar en zet ongeveer 30 minuten weg zodat de smaken in kunnen trekken. (Als het lukt, doe dit vooral langer!) Bak de balletjes in boter in een koekenpan. (olie kan ook maar dit spettert wat meer en is toch gewoon minder lekker!)

Geen geknoei met omdraaien, maar de pan lekker heen en weer schudden. Blus ze af met bijvoorbeeld een beetje rum, dit valt bij ons thuis erg in de smaak! Je kunt ook voor een ander drankje kiezen, met rode wijn afblussen geeft ook echt een andere dimensie aan je balletjes.

En klaar zijn je ballen! Hoelang je de balletjes bakt en hoe hoog je het vuur doet mag je helemaal zelf weten. Meestal gaar ik ze op middelhoog vuur, om daarna nog even op hoog vuur af te bakken voor een krokante buitenkant. De balletjes zijn een heerlijke extra toevoeging voor degene die wel een stukje vlees on the side willen hebben.

Een drukke dag gehad? Dan is een snelle, maar smaakvolle maaltijd meer dan welkom. Probeer vandaag nog onze Kokos Broccoli Spaghetti! (Ook in VEGAN variant)!

Vergeet je ons niet te taggen wanneer je dit recept hebt gemaakt? Vinden we leuk!

Buon Appetito!

Artikel door: Kim | @kimmichaelis
Neem ook een kijkje op de website www.KIMMICHAELIS.nl.
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <–

Please follow and like us: