Kleine Familiebrouwerij valt in de prijzen!

Beerze uit BRabant valt in de prijzen bij de european beer star. Check het op fsom.

Beerze | Vorige week was het weer tijd voor de European Beer Star verkiezing. Deze jaarlijkse bierverkiezing is iets waar sommige brouwers het hele jaar naar uitkijken. Al jaren wordt deze verkiezing gehouden door ‘The association Private Brauereien‘ en sinds het begin in 2004 is dit een competitie geworden met een hoog aanzien in de bierwereld. Des te leuker is het dat er een kleine familiebrouwerij in de prijzen valt…

De bladeren dwarrelen van de bomen en vinden ogenschijnlijk probleemloos de weg naar beneden. Ook in het bizarre jaar 2020 wordt het gewoon weer herfst, gelukkig maar, want voor mij is de herfst een heerlijk seizoen. De wens om meer Stoofpotjes te maken en donkerdere bieren te drinken groeit gestaag en niet geheel onbelangrijk. Het is tijd voor de European Beer Star!

Beerze Noble, het meest edele bier…

Noble is het meest edele bier dat gebrouwen wordt door Beerze, vanuit het Brabantse Kempen brouwen ze er sinds 2017 dit donkerkleurige bier dat ze zelf hebben omgedoopt tot ‘De Koning onder de bieren‘.

Noble is een bovengistend, koperkleurig en ongefilterd bier dat tonen van rijp fruit, mouten en karamel in de mond geeft. Wat mij vooral aanspreekt over Beerze is de stijl die ze hebben. Van de promotievideo op de website tot aan de brochure over de brouwerij zelf, het is alsof ze in mijn hoofd zijn gekropen en hebben uitgezocht wat ik ‘gaaf‘ en ‘cool‘ vind en dit hebben ze vertaald naar hun huisstijl. šŸ˜‰ Daarover later meer, eerst weer even terug naar die European Beer Star verkiezing.

European Beer Star

Noble actions characterize the great” is een uitspraak van de liberaal Carlo Goldoni uit de VenetiĆ« regio in ItaliĆ«, maar tevens uitstekend toe te passen om het donkere bier van Beerze te omschrijven. Noble werd door de brouwers ingezonden naar MĆ¼nchen waar het moest wedijveren met 2400 andere bieren.

Daar was het oordeel van de jury als volgt. “Een diep amberkleurige kleur van de gebrande mouten, het fijn fruitige aroma met karakteristieken in het spectrum van kersen, bramen en zwarte bessen en een soepel maar rijk mondgevoel“. Dat is nog eens een oordeel om in je zak te steken, zeker wanneer deze gepaard gaat met een GOLD MEDAL in de categorie ‘Belgische stijl sterk donker bier’.

Kleine familiebrouwerij uit  Brabant valt in de prijzen bij de European Beer Star met hun 'Noble' bier! TheDutchBeerdad praat je bij over de bieren van Beerze op FSOM.

Voor Beerze was deze waardering een bevestiging van hun noeste arbeid en compromisloze gebruik van de beste grondstoffen. Een prachtig resultaat voor deze kleine familiebrouwerij uit Kempen in Brabant.

Dat bierliefhebbers de European Beer Star hoog hebben zitten is een logisch gevolg van de beoordelingen en dus ook de winnaars. Zo zijn het dus niet altijd “grote namen” die winnen en is het ook niet zo dat de underdog altijd wint. Er zijn talloze categorieĆ«n waar bieren in beoordeeld worden, zo werd in de categorie ‘South German Style Weizen Doppelbock‘ Ć©Ć©n van mijn all time favoriete bieren tot winnaar verkozen.

De Aventinus TAP6 gebrouwen door Schneider Weisse heb ik het dan (natuurlijk!;-)) over! Dit is ’s wereld oudste weizen doppelbock en al jarenlang bezit dit bier een vast plekje in mijn kast.

Bold. Brave. Beer.

Binnenkort komt er nog veel meer over Beerze uit Kempen voorbij, zo deel ik komende weer mijn review van ‘Noble’ op mijn Instagram (IGTV) en vertel ik jullie of de vakjury van de European Beer Star het bij het juiste eind had! šŸ˜‰ To be continued…

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Kleine familiebrouwerij uit  Brabant valt in de prijzen bij de European Beer Star met hun 'Noble' bier! TheDutchBeerdad praat je bij over de bieren van Beerze op FSOM.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] Lees nu alles over de kleine familiebrouwerij die in de prijzen is gevallen! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram