feiten en fabels over lethal weapon 5 bij fsom magazine

Lethal Weapon | I’m getting to old for this shit“. Misschien wel de zin waarbij iedereen direct weet over welke film het gaat. De zin die Danny Glover aka Sergeant Murtuagh meer dan eens roept in alle vier de Lethal Weapons film. En gaat hij het ook eindelijk roepen in de vijfde Lethal Weapon film. We duiken even in de feiten en fabels over Lethal Weapon 5!

Lethal Weapon 5 stond al jaren op de planning. Het was dan ook de droom van Richard Donner om deze te maken. Helaas werden de plannen meer dan eens in de kast geschoven en zo bleef Lethal Weapon 4 uit 1998 de laatste film in de reeks.

Over Richard Donner?

Treurig genoeg is Richard Donner in juli 2021 overleden op 91-jarige leeftijd. Ondanks dat hij een mooie leeftijd heeft mogen bereiken, kwam zijn overlijden toch onverwacht. Heel Hollywood rouwde om de dood van Donner en één van de Lethal Weapon hoofdrolspelers (Mel Gibson) zei zelfs een groot voorbeeld en goede vriend te verliezen.

Richard Donner brak in de jaren ’70 door het de horrorklassier ‘The Omen‘. In de jaren erna was hij verantwoordelijk voor de allereerste blockbuster over een superheld, namelijk Superman. En had hij zijn vinger in de pap bij de legendarische ‘The Goonies‘, waarvoor Spielberg het script schreef. In dit artikel gaan we natuurlijk meer licht laten schijnen op de vier Lethal Weapon films waar hij verantwoordelijk voor was.

Regisseur Steven Spielberg, die het script schreef van de succesvolle jaren ‘80 film The Goonies die Donner regisseerde, noemt hem ‘de beste Goonie aller tijden’. ,,Dick was zo getalenteerd en leidde zijn films ook echt als een rechtvaardige leider. Als je bij hem in de buurt was, dan begaf je je bij je favoriete coach, de beste leraar, je motivator, de beste vriend en dus de allerbeste Goonie. Hij had alles, echt alles. Hij was zo geliefd, ik kan gewoon niet geloven dat hij er niet meer is. Maar zijn heerlijke uitbundige lach zal altijd bij me blijven.’’

Donner regisseerde zijn laatste film in 2006: 16 Blocks, hierin schitterde onder andere Bruce Willis. In 2009 produceerde hij nog X-Men Origins: Wolverine.

En Lethal Weapon 5 dan?

Na het vierde, en momenteel nog altijd laatste deel van de Lethal Weapon films, sprak iedereen die bij de reeks betrokken was al uit om nog een film te maken. Het kwam er nooit van. Soms hadden de hoofdrolspelers, die uiteraard weer door Mel en Danny gespeeld zouden moeten worden, andere projecten. En ook Donner zelf had natuurlijk andere projecten om zich op te richten. Daarnaast moet er ook altijd een studio zijn die mee werkt en genoeg geld op de rekening.

Dat laatste lijkt nu sowieso verandering in te komen. Mel Gibson heeft recent aangegeven om sowieso Lethal Weapon 5 te gaan regisseren. Ook een beetje ter nagedachtenis aan zijn goede vriend Donner. Mel Gibson vertelde hierover in de Amerikaanse TV show ‘Entertainment tonight’.

Bron: MovieMeter

“Ja, ik regisseer de film. Ik kijk er echt naar uit,” zei Gibson “Ik wou dat ik deze niet regisseerde. Ik wou dat Richard Donner hier nog was om het te doen, maar hij verliet ons voortijdig, Hij vroeg me eerder om het te doen. ‘Hé jongen, als ik het niet haal, neem jij de teugels in handen, hè?'”

“Ik zei hem zijn mond te houden. Ik vind het een eer om dit in zijn plaats te mogen doen,” voegde Gibson eraan toe. De Mel Gibson keert uiteraard terug als Martin Riggs en Danny Glover dus als Roger Murtaugh.

“Ik belde Danny Glover even op en zei: ‘Hé dude, vind je het goed als ik dit regisseer?’ Hij zei ja, laten we het doen,” meldde Gibson. “Ik weet dat Danny het ook heel goed gaat doen. Hij is een beetje de ‘showpony’ in dit deel.” Deze woorden beloven veel goeds en inmiddels komen iedere dag eindelijk een beetje dichter bij het vervolg van de Lethal Weapon reeks! Wij kunnen niet wachten!

Ken jij de Lethal Weapon films nog niet zo goed, of vind je het tof om de blu ray box voor een extreem goede prijs aan je collectie toe te voegen!? Check dan deze aanbieding en scoor de Lethal Weapon blu-ray box voor een superscherpe prijs!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Psst! Lees hier alles over de Vikings: Valhalla cast!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram