Dragon Ball Super: Super Hero

Super Hero | Dragon Ball, het fenomeen over de Saiyan Goku en zijn vrienden kent iedereen. Of je hebt er van gehoord, gekeken of je bent gewoon fan. Daarom is het ook niet vreemd dat de nieuwe film in de Dragon Ball reeks keihard de bioscoop in werd geknalt en het ook erg goed doet. Ik ben de film gaan bekijken en ga je vertellen wat ik er van vond. Let op, spoilers ahead!

De terugkeer van de Red Ribbon Army

Fans van de serie kennen natuurlijk de Red Ribbon Army wel die in Dragon Ball en Dragon Ball Z toch de nodige reuring bezorgden voor onze helden. In de film keerst de organisatie terug met een nieuwe telg aan plannen om de wereld te veroveren.

Het grote voordeel voor de Red Ribbon Army is natuurlijk dat Goku en Vegeta, in de filmreeksen althans, aan het trainen zijn op de planeet van Beerus en Whis. Samen met Broly uit de vorige film, dat dan weer wel. Maar dat betekent niet dat de aarde volledig zonder bescherming zit natuurlijk!

De Red Ribbon Army ziet de Capsule Corp. als de grote vijand en met behulp van de kleinzoon van dr. Gero, Dr. Hero, maken ze twee nieuwe androids om de strijd aan te gaan. Deze Androids, Gamma 1 en Gamma 2 hebben de vervelende eigenschap hun krachten aan te kunnen passen aan degene tegen wie ze vechten. Maar Dr. Hero heeft geen rekening gehouden met het feit dat de Z vechters nog een slag om de arm hebben met bijvoorbeeld de Dragon Balls en nieuwe transformaties!

Spoilers ahead! Lezen voor eigen risico!

Dat de films van Dragon Ball niet altijd bol staan van de beste storytelling zijn de gevechten memorabel als de pest. Als ik alleen al even kijk naar de laatste vier films hebben de Battle of the Gods, met de introductie van Beerus en Whis en de film later Golden Frieza en Broly.

Het verhaal van deze Dragon Ball film is flinterdun maar eigenlijk kennen we dat wel vanuit de films. Het draait dan ook niet echt om de story maar om de toffe gevechten en de nieuwe vijanden. En ondanks dat de vijanden echt te wensen overlaten qua originaliteit en kwaliteit is het wel supervet voor fans om te zien dat Piccolo en Gohan de grote helden zijn in deze nieuwe film!

En als klapper op de vuurpijl krijgen we ook nog een nieuwe transformatie te zien van zowel Piccolo als Gohan! Deze transformaties zien er wel cool uit maar worden geen canon in de manga of anime. Jammer.

Final judgement

Al met al weet de film zeer zeker te vermaken alleen komt hij niet in de buurt van de vorige film. Het magere verhaal en de wijze waarop de toffe transformaties plaatsvinden passen niet echt bij Dragon Ball en daarmee maken ze net niet de impact waar je op hoopt. Desalniettemin is het vermaak van de hoogtste plank en is het het kijken zeker waard.

6,5/10

Artikel door: Peter

Lees ook: Dragon Ball Super: Broly Review

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram